Moștenitoarea lui Freddie Mercury, război cu fanii superstarului. Unde e cenușa idolului?

Moștenitoarea lui Freddie Mercury, război cu fanii superstarului. Unde e cenușa idolului?
Cât timp a fost în viață, nu s-a prea știut de logodnica lui Freddie Mercury. Așa cum nu s-a știut că Elton John a fost căsătorit cu o femeie. Mary Austin a moștenit cea mai mare parte din averea lui Freddie și de la moartea superstarului locuiește în casa lui din Londra.

Mary Austin și rolul ei major în viața lui Freddie Mercury au fost cunoscute de publicul larg după lansarea, în urmă cu doi ani, a filmului biografic „Bohemian Rhapsody”. După succesul înregistrat de peliculă, presa engleză a anunțat că principala moştenitoare a solistului trupei Queen va primi un procentaj substanţial din încasări, cifrate la 600 de milioane de euro. Fostei iubite și prietene i-ar fi revenit 45 de milioane de euro.

De altfel, acești bani s-au adăugat moștenirii fabuloase pe care a primit-o Mary din partea solistului trupa Queen. Freddie i-a lăsat cea mai mare parte a averii sale pentru că, deși relația lor s-a destrămat când el și-a descoperit apetitul homosexual, femeia a continuat să rămână cea mai bună și apropiată prietenă până în 1991, când a survenit moartea artistului din cauza unei pneumonii derivată din SIDA.

Freddie i-a lăsat lui Mary jumătate din averea lui de 75 de milioane de lire, inclusiv vila din Londra estimată la 20 de milioane de lire, în care aceasta locuieşte și azi. Presa engleză a scris că artistul i-a lăsat şi 50% din câştigurile lui viitoare. 25 la sută au revenit părinţilor săi, iar 25 la sută surorii lui Freddie. Partea lui Mary a crescut la 75 la sută după moartea părinţilor artistului.

Potrivit ziarului Daily Mail, și câştigurile trupei Queen se împart în patru între moştenitorii lui Freddie Mercury şi cei trei componenţi ai trupei: chitaristul Brian May, bateristul Roger Taylor şi basistul John Deacon. Mary Austin primeşte aproximativ 19 la sută din total.

Casa lui Freddie, motiv de război cu fanii muzicianului

Într-o zonă exclusivistă a Londrei se află casa în care a trăit mulți ani şi s-a stins din viaţă Freddie, superstarul planetei în urmă cu 40 de ani. Acum, în ea locuiește Mary Austin, cea care s-a mutat acolo imediat după decesul lui Freddie. De fapt, femeia se reîntorsese acolo de unde plecase atunci când ea și Freddie au decis că orientarea lui sexuală e prea puternică, iar logodna lor nu-și mai are rostul. Au rămas însă uniți în suflet, iar el a numit-o mereu „iubirea vieții lui”.

Casa este considerat obiectiv turistic al Londrei, fără să poată fi însă vizitată. Turiştii vin în număr semnificativ ca să vadă unde a trăit idolul lor. Mulți dintre ei, însă, lasă semne a trecerii lor pe acolo. Își scriu numele pe gardul de cărămidă al vilei, lipesc fotografii sau pur și simplu lasă flori.

Mary Austin este deranjată de toate aceste urme de afecțiune. A angajat paznic și om care face curățenie și spală de vopseluri gardul sau îl vopsește de-a dreptul pentru a acoperi mesajele scrise de fani. Dovezi de iubire care în scurt timp ar acoperi tot gardul și porțile casei, dacă ar fi lăsate.

Cum a intrat Mary Austin în viața lui artistului

Filmul „Bohemian Rhapsody”a cucerit publicul din întreaga lume, însă viaţa lui Mercury bate filmul. Azi, Mary Austin are 67 de ani, dar povestea ei și a lui Freddie începe în secolul trecut și rezistă peste ani.

Mary avea 19 ani când l-a cunoscut pe Freddie, la începutul anilor ’70. Ea lucra ca PR la un magazin de haine din vestul Londrei, când a pus ochii pe artistul cu un aer „sălbatic”. Într-un interviu publicat în 2013 de ziarul britanic Daily Mail, ea povestea cum i-a atras atenția Freddie: „Nu semăna cu nimeni din tot ce văzusem înainte. Era foarte încrezător – cum eu n-am fost niciodată. Am crescut împreună. Mi-a plăcut și de atunci a început totul.”

Mary și Freddie au început să se întâlnească și au format o pereche care, și după ce nu au mai trăit ca un cuplu, a rezistat până la sfârșitul vieții lui.

Freddie Mercury a povesti despre relația lor:”Iubirea noastră s-a sfârșit în lacrimi, dar o legătură mai adâncă a crescut și a fost ceva ce nimeni nu ne-a putut răpi. E intangibilă. Toți iubiții mei s-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe ea, dar e pur și simplu imposibil”, a spus starul despre femeia care l-a inspirat să compună piesa „Love of My Life” de pe albumul „A Night at the Opera”, din 1975.

Sufletește, Freddie și Mary nu s-au despărțit niciodată, nici chiar după ce ea s-a căsătorit și a devenit mama a doi copii. A fost lângă el când s-a stins, iar artistul i-a lăsat cea mai mare parte din avere.

Mary nu a spus nimic despre ce s-a întâmplat cu urna cu cenușă a lui Freddie, după ce aceasta a fost incinerat, în noiembrie 1991. A făcut-o abia în anul 2013. Atunci, într-un interviu a acceptat să vorbească despre funerariile lui Freddie.

“I-am ținut urna în dormitor timp de doi ani, apoi am pus la cale o operațiune secretă de scoatere a acesteia din casă. N-am vrut să suspecteze nimeni ce fac. Am spus că merg la un tratament cosmetic. Într-o dimineață m-am furișat din casă având urna asupra mea. Trebuia să fie o zi obișnuită pentru că nu doream ca angajații să suspecteze ceva. Știți cum e, angajații bârfesc. Nu se pot abține. Nimeni nu o să știe unde sunt rămășițele lui Freddie pentru că aceasta a fost dorința lui”, a spus Mary Austin, explicând că artistul a vrut ca locul în care se odihnește să rămână un mister. “Nu vroia ca mormântul să îi fie profanat ori deranjat”, a explicat Mary.

Michael Jackson, dezvăluire despre starea lui de sănătate: avea nevoie de transplant pulmonar!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre