Simona Ionescu / Redactor Șef

Motivul pentru care jurnalista Gabriela Dima s-a transformat în astrologul Minerva. Iată tragediile prin care a trecut

Motivul pentru care jurnalista Gabriela Dima s-a transformat în astrologul Minerva. Iată tragediile prin care a trecut
E o persoană pașnică și, înainte de toate, mereu și-a dorit liniște. De când celebra Minerva a spus într-un podcast că a câștigat un concurs și a obținut o funcție la BNR, lucrurile s-au schimbat.

Până acum câteva zile, cuvântul astrologului Minerva era lege pentru multe persoane din România care cred în predicțiile astrale. Faptul că a devenit asistentă (secretară) a directorului de la departamentul Mentenanță din Banca Națională se pare că a deranjat.

Simona Vărzaru este doctor în istoria artei

E greu de spus ce gândesc cei care au lovit-o pe Minerva de când s-a aflat că și-a găsit un loc de muncă la BNR. Ceea ce mulți nu au știut niciodată, vor afla acum. Nu din vreun interviu sau dând căutare pe Google, ci de la jurnalistul Simona Ionescu, care o cunoaște de 30 de ani. Gabriela Dima nu este de profesie astrolog.

Așa cum nu are această meserie nici celebra Urania, pe numele său adevărat Simona Vărzaru, care „este doctor în istoria artei. Și care mi-a fost colegă câțiva ani la ziar, articolele și anchetele ei jurnalistice din domeniul cultural fiind excepționale. Multe prime a mai căpătat de la Ion Cristoiu pentru exclusivitățile publicate! Azi nu mai găsiți așa ceva în presă”, spune Simona Ionescu în editorialul publicat în Evenimentul zilei.

„Poate că mai există ziariști din anii 90 care-și amintesc de ea, fiindcă era nelipsită de la conferințele de presă de la Parchetul General”

Și Gabriela Dima și Simona Vărzaru, ambele, au strălucit în presă, articolele și anchetele lor fiind excelente. „În plus, nici celebrul Mircea Dinescu nu e bucătar, ci un excepțional poet și om de cultură”, scrie Simona Ionescu. Apoi relatează ce știe despre fosta colegă de breaslă.

Gabriela Dima a văzut lumina zilei la Hunedoara, iar o perioadă a fost un foarte bun jurnalist „pe justiție”, la Curierul Național și Tineretul liber. A urmat apoi ProTv și Antena 1.

A absolvit la stat Facultatea de Drept, iar la începutul carierei a fost procuror. „Poate că mai există ziariști din anii 90 care-și amintesc de ea, fiindcă era nelipsită de la conferințele de presă de la Parchetul General, de la Poliție sau Ministerul de Interne. Ca dovadă, o să public și o fotografie trimisă de fotoreporterul Gabriel Miron, în care apare și Gabi”, continuă Simona Ionescu.

A intrat în lumea presei după anii 1990 ca urmare a unor probleme personale și tot acestea au făcut să ajungă și la Facultatea de psihologie. Gabriela Dima a încercat să găsească răspunsuri la multe dintre întrebările care i-au marcat existența, iar în anul 1998 s-a apucat de astrologie, fiind pasionată de acest domeniu de când era elevă. Și a devenit Minerva, iar televiziunile au început să se „bată” să o poată avea alături.

La 9 ani a fost diagnosticată cu leucemie

Gabriela Dima a început să fie încercată de viață la doar 9 ani, când diagnosticul a fost crunt: leucemie. S-a dovedit mai târziu că era, de fapt, o altă boală de sânge, iar durerea pricinuită de spitalizare și multe intervenții chirurgicale e greu de descris în cuvinte. Viața și-a continuat cursul și s-a îndrăgostit de un ofițer de aviație. Cei doi și-au unit destinele dar, pentru că un bebeluș se lăsa așteptat, au înfiat doi copii, Mihai și Maria. După patru ani a venit pe lume și fiul mult dorit, Andrei.

Și-a îngropat și soțul și băiatul

Când lucrurile păreau că au intrat pe făgașul cel bun, Gabriela a rămas văduvă. Soțul a murit într-un accident de aviație, când Andrei avea doar 7 luni. N-a avut încotro, a trebuit să ia viața în piept și să-și crească copiii. După 17 ani, Gabriela Dima primește o altă palmă grea.

Andrei s-a îmbolnăvit de meningită pneumococică și a plecat după tatăl său. Într-o lume mai bună…  În acel moment, s-a apucat temeinic de astrologie și s-a transformat în specialistul care atunci când face o previziune nu greșește niciodată.

Sursă foto: evz

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre