Simona Ionescu / Redactor Șef

Musacaua ce vă mângâie simțurile. Trucul care vă salvează de la eșec

Musacaua ce vă mângâie simțurile. Trucul care vă salvează de la eșec
La prima vedere, ați spune că nu e nimic complicat pentru a pregăti o musaca, ba chiar se face extrem de repede. Dar ca să fie bună-bună, vă dezvăluim un truc.

Pentru ca musacaua să iasă exact cum trebuie, trebuie atenție sporită, multă dragoste, dar aveți nevoie să știți și un mic secret. E important să pregătiți cartofii cum scrie la carte, la fel și sosul de roșii cu carne de vită, dar la loc de cinste rămâne realizarea sosului bechamel. Acesta oferă musacalei cea mai incredibilă aromă și cel mai minunat gust.

Cum trebuie să fie sosul bechamel

Cum se face un sos bechamel fantastic? Specialiștii vă recomandă să amestecați continuu în timp ce se gătește, să adăugați în acesta ouă și brânză și să puneți sare doar la final. Sosul trebuie să fie neapărat gros, altfel nu va reuși să facă un strat cremos care stă deasupra preparatului, de aceea trebuie să aveți grijă să fie gătit cât se poate de bine pentru a se transforma într-o cremă groasă.

Sos bechamel pentru o musaca spectaculoasă

Ingrediente necesare

Pentru a obține sosul bechamel aveți nevoie de 700 ml lapte, 50 g unt, 50 g făină (sau mai multă, dacă este cazul), sare, piper alb, ¼ linguriță cu nucșoară măcinată, brânză la alegere, 2 gălbenușuri. Topiți untul la foc mare, adăugați făina, amestecați foarte bine și puneți pe foc mediu, adăugând lapte puțin câte puțin.

După ce laptele se absoarbe, mai adăugați puțin laptele până când îl veți pune pe tot. Este gata când e gros. Aveți grijă să amestecați continuu pentru că altfel se va lipi. Puteți să folosiți și un mixer pentru a amesteca exact așa cum trebuie.

Adăugați brânză cheddar și mozzarella

Luați cratița de pe foc și puneți brânză cheddar sau mozzarella, nucșoară și două lingurițe cu sare. Amestecați bine și dacă mai este nevoie, adăugați la final încă o linguriță cu sare. La final puneți și două gălbenușuri și amestecați până se încorporează în produs.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre