Simona Ionescu / Redactor Șef

Ne vom confrunta cu un val de ger polar. Scoateți hainele groase

Ne vom confrunta cu un val de ger polar. Scoateți hainele groase
Potrivit informațiilor oferite de ANM, ultima săptămână a lunii octombrie va fi una friguroasă, chiar geroasă pe alocuri.

Vremea se răcește accentuat în multe regiuni ale țării și apare și burnița. Un val de ger polar se va abate asupra țării noastre.

Ne vom confrunta cu un val de ger polar. Scoateți hainele groase

Căciulile și mănușile și hainele groase vor fi la mare căutare în ultima săptămână a lunii octombrie, pentru că frigul își va spune cuvântul. Potrivit informațiilor oferite de ANM, vom avea valori termice sub cele normale, cuprinse între 14 și 8 grade Celsius. De asemenea, vor fi regiuni în care va apare burnița. Pe de altă parte însă, la nivelul întregii țări, regimul pluviometric va fi deficitar.

Temperaturi mai ridicate în noiembrie

Cu totul altfel stă situația pentru luna noiembrie. În prima săptămână, temperaturile vor fi mult mai ridicate, și precipitațiile vor fi deficitare. Regimul termic nu se va schimba mult nici în cea de-a doua săptămână a lunii noiembrie când, de asemenea, ne vom bucura de temperaturi mai ridicate. Meteorologii spun însă că în zonele sud-estice e posibil să se instaleze ploile.

Valori termice normale și în a doua jumătate a lunii noiembrie

În jurul celor normale vor fi și valorile termice din cea de-a treia săptămână a lunii noiembrie, dar cantitățile de precipitații rămân la fel de deficitare mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Cum se anunță iarna

Întrucât prima ninsoare din acest sezon s-a înregistrat la finele lunii septembrie pe Transfăgărășan, meteorologii estimează că stratul de zăpadă la munte va depăşi în luna decembrie 80 de centimetri. Se pare că vom avea o iarnă care nu va fi cu mult diferită de cea trecută, iar în decembrie vor fi temperaturi deasupra limitei normalului.

Cu excepția zonei de nord, unde ar putea coborî până la minus cinci grade. În ceea ce privește episoadele de viscol și ger, specialiștii ANM spun că e posibil să le avem în primăvara lui 2022.

Sursă foto: kanald

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre