Negrese sănătoase, fără făină și zahăr

Negrese sănătoase, fără făină și zahăr
Pare foarte greu de crezut că vom pregăti un desert din două ingrediente principale. Dar dacă sunteți foarte atenți, veți vedea că nu este imposibil.

Brownies (sau negresele) sunt prăjiturele pătrate sau dreptunghiulare pe bază de ciocolată sau cacao, iar noi vă propunem azi rețeta pentru Negrese sănătoase, fără făină și zahăr.

Negresele au apărut în Statele Unite la sfârșitul secolului al XIX-lea și au devenit populare în SUA și Canada în prima jumătate a secolului al XX-lea. Sunt de obicei mâncate cu mâna și pot fi însoțite adesea de lapte, servite calde sau cu înghețată. De asemenea, prăjiturelele pot fi servite acoperite cu frișcă sau presărate cu zahăr pudră sau fulgi de ciocolată. În America de Nord, acestea sunt produse obișnuite de casă și sunt foarte populare în restaurante  și cafenele.

Noi astăzi vom pregăti o variantă mai sănătoasă a acestui desert. Iar pentru asta vom avea nevoie de doar 2 ingrediente.

Ingrediente Negrese sănătoase, fără făină și zahăr

4 banane foarte coapte, 6 linguri de pudră de cacao neîndulcită, 2 linguri de ulei de cocos topit, jumătate de cană de praf de cacao, 2 linguri sirop de arțar.

Mod de preparare

Pentru început vom preîncălzi  cuptorul 170 de grade celsius. Luăm o tavă și o tapetăm cu hârtie pergament. Pisăm foarte bine bananele, până când acestea au o consistență de piure. Le putem zdrobi manual cu o furculiță sau o lingură sau putem folosi un blender sau robot de bucătărie. Se amestecă cu praful de cacao până se formează un aluat neted. Turnăm aluatul în tava pregătită. Folosim o spatulă pentru a întinde uniform aluatul în tavă și atingem de câteva ori partea inferioară a tăvii pentru a îndepărta bulele de aer.

Desertul rămâne la cuptor pentru aproximativ 20 – 25 de minute. Când sunt coapte, suprafața ar trebui să arate uscată și de culoare închisă. Cu toate acestea, centrul nu ar trebui să fie complet uscat (de exemplu, o scobitoare introdusă va apărea umedă și, dacă apăsați ușor degetul pe suprafață, ar trebui să simțiți că centrul este încă moale). Lăsăm negresele să se răcească în tavă. După care le  punem în frigider timp de 1-2 ore sau până când sunt suficient de ferme pentru a fi tăiate.

Pentru a face glazura, adăugăm ulei și pudră de cacao într-un castron mediu. Amestecăm până se omogenizează și se combină complet. Amestecul ar trebui să arate ca ciocolata topită. Adăugăm în amestec siropul de arțar și amestecăm până se formează o cremă netedă. Cu această cremă putem orna negresele noastre.

Sursa: Kirbie`s Cravings

Mâncarea viitorului. Cercetătorii au făcut friptură de carne fără să taie vaca