Nici o friptură nu va mai fi la fel. Învățați să preparați cel mai suculent pui marinat. O rețetă bulgărească

Nici o friptură nu va mai fi la fel. Învățați să preparați cel mai suculent pui marinat. O rețetă bulgărească
Acesta este cel mai suculent pui marinat cu iaurt, iar pentru prepararea lui aveți nevoie de numai șase ingrediente.

Rețeta este bulgărească. În această țară se gătește sau se coace cu iaurt. Iaurtul simplu este o marinadă perfectă și, de asemenea, face ca multe dintre produsele bulgărești de patiserie să fie incredibil de delicioase, pufoase și umede. Iaurtul are o istorie foarte lungă în această țară.  Mulți bulgari susțin că iaurtul a fost descoperit întâmplător în Bulgaria cu mii de ani în urmă, când triburile nomade cutreierau țara.

În Bulgaria, iaurtul este peste tot. Îl veți găsi pe falafel, uns pe moussaka și aliniat în frigiderele din supermarketuri. Se regăsește în mâncăruri tradiționale bulgare, cum ar fi tarator, o supă rece făcută din iaurt, apă, castraveți și mărar; și snezhanka, o salată formată din iaurt, castraveți, usturoi și mărar. Oamenii sorb băuturi cu iaurt pe stradă și înmoaie felii de dovlecei prăjiți în sosuri de iaurt.

Există un tip de bacterie care se găsește doar în iaurtul bulgăresc.Iaurtul bulgăresc are un mod foarte specific în care este preparat folosind o combinație a celor două tulpini: Lactobacillus Bulgaricus și Streptococcus thermophilus. Bacteria care face ca laptele să se transforme în mod natural în iaurt a fost descoperită de un om de știință bulgar și a primit numele țării, așa că, după cum vedeți, bulgarii sunt foarte pasionați să gătească cu el și sperăm să vă placă și vouă această rețetă de pui suculent marinat.

Ingrediente pentru cel mai suculent pui marinat

8 pulpe superioare de pui

1/4 cană de ulei de măsline

1/3 ceașcă de iaurt simplu

2 vârfuri mari de sare

piper după gust

paprika după gust

lingură de condimente italiene – folosiți oregano uscat dacă nu aveți așa ceva

1/4 cană de apă sau bulion

Mod de preparare

Durează doar două minute să îl reparați. Puneți uleiul de măsline apoi condimentele deasupra cărnii te pui, apoi și iaurtul și amestecați bine până ce toate bucățile sunt acoperite pe toate părțile cu această cremă. Lăsați să se marinez e la frigider pentru cel puțin o oră. Dacă doriți puteți prepara seara pentru a pregăti carnea a doua zi. Pentru a face friptura mutați pulpele de pui într-un vas de copt, adăugați puțină apă. Coaceți pulpele de pui pentru o oră, cu aproximație în cuptorul preîmncălzit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Modern Nonna (@themodernnonna)

Sursa: Instagram