Niculae Bădălău în gura satului. Țăranii zic că politicianul i-a sucit capul soției polițistului sinucigaș

Niculae Bădălău în gura satului. Țăranii zic că politicianul i-a sucit capul soției polițistului sinucigaș
A fost jale mare, duminică, în comuna Găiseni de Giurgiu, acolo unde a fost înmormântat polițistul Marius Buturugaru, în vârstă de 29 de ani, găsit împuşcat în cap în mașina de serviciu. Oamenii știau ce l-a îndemnat pe tânăr să se sinucidă.

Sunt multe lucruri ciudate și nelămurite în acest caz, aflat acum în lucru la Parchetul Giurgiu. Desigur, nu va exista niciun vinovat, fiindcă deja s-a stabilit că tânărul polițist și-a luat viața singur.

Povestea din spatele acestei tragedii este urâtă, pentru că ea se pare că a dus la sinuciderea ajutorului de post din comună pe un drum din câmp, care se face  lateral din DC 187, drum de ţară care urmează cursul râului Argeş, la mai puţin de 2 kilometri de ieşirea către A1, din satul Căscioarele.

Precizarea locației e necesară, deoarece arată premeditarea sinuciderii, dar și pentru că anchetatorii de la IPJ Giurgiu au comunicat localizarea mortului pe șoseaua DC  187.

De asemenea, de neînțeles este și informarea oficială despre cariera polițistului. Este extrem de ciudat că acest tânăr polițist, Marius Marius Buturugaru a fost prezentat de șefi de la IPJ Giurgiu ca fiind angajat din viața civilă în urmă cu 3 ani, când i s-a făcut și singurul test psihologic. Trebuia să pară un aventurier, un neinstruit, posibil labil psihic?

În fapt, Marius Buturugaru era absolvent al Şcolii de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina şi de mai mulţi ani lucra în Găiseni. Îi luase, practic, locul tatălui său, tot poliţist, şeful de post din Găiseni, ieşit acum la pensie.

Marius Buturugaru mai are un frate mai mic, în vârstă de 26 de ani, care este luptător în Legiunea Străină. A venit şi el la înmormântare tocmai din Franţa.

Țăranii vorbesc cu respect despre toată familia, unii au povestit întâmplări și fapte în care intervenția lui polițistului Marius a fost exemplară și de mare ajutor. I-au șocat moartea omului care îi apăra și meținea ordinea în comună alături de șeful lui. De aceea l-au petrecut în număr mare pe șoseaua către cimitir, alături de prietenii lui Marius, motocicliști și polțiști.

Majoritatea îi știu povestea de dragoste cu Ana Maria, mai mică decât el cu 4-5 ani, știu când s-au căsătorit, că, deh, tot satul știe când e nuntă, cum a susținut-o Marius să facă facultatea de drept. Și, la fel, țăranii știau că tânăra, plecată să lucreze la un cabinet de avocatură din Giurgiu, deținut de o importantă lideră PSD, s-a apropiat foarte mult de „Baronul județului” Niculae Bădălău. Cei care au vorbit în șoaptă cu ziariștii au spus că nu s-au mirat când au auzit că polițistul lor divorțează, pentru că „ce știa tot satul, nu știa bărbatul”.

 

Inimioarele negre și florile de tei, semne ale destinului

La un moment dat, Ana Maria nu a mai vrut să se întoarcă acasă, în apartamentul de deasupra postului de poliție, și a rămas la Giurgiu pe motiv că naveta e obositoare.

Gura lumii a început să vorbească. Se spunea despre ea că are un amant. Pe cineva mare de la Giurgiu.

Marius, încă îndrăgostit, a vrut să verifice dacă gura lumii vorbea aiurea, sau era un sâmbure de adevăr. Cei cu care a stat de vorbă jurnalistul Sorin Ovdiu Bălan i-au confirmat că în urmă cu trei luni de zile, Marius a prins-o, ca să spunem aşa, „în flagrant” pe soţia lui. Îl înşela cu nimeni altul decât cu Nicolae Bădălău, baronul PSD de Giurgiu, acum vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României, scrie jurnalistul în evz.ro.

 

 

 

 

A urmat divorțul la notar, apoi o încercare de împăcare. Marius o iubea mult și s-a arătat dispus să treacă peste trădare. Tânăra, însă, nu a mai dorit să se întoarcă la el. Iar pe 26 noiembrie, tânărul polițist și-a încheiat socotelile cu viața. Anchetatorii spun că nu a lăsat niciun bilet de adio, nimic să-i motiveze gestul.

În urmă cu 5 zile, Ana Maria Băcanu a postat pe contul ei de facebook o fotografie în care arată foarte zâmbitoare şi care are o explicaţie ciudată: „Negrul este culoarea mea fericită”, urmată de o inimioară neagră.

Iar noi am găsit un alt semn al destinului acestui polițist: o fotografie mai veche în care Marius poartă un tricou pe care este imprimat „Flori de tei mi-au trebuit…Acum m-am căsătorit”. Cel care a imprimat tricoul a comis o greșeală de literă chiar la cuvântul „căsătorit”.

Reportajul de la înmormântarea polițistului Marius Buturugaru, scris de Sorin Ovidiu Bălan, îl puteți citi pe evz.ro :

Baronul Niculae Bădălău şi moartea unui poliţist, o poveste despre care vorbește în șoaptă un sat întreg