Simona Ionescu / Redactor Șef

Noi informații despre misterioasa moarte a familiei din pădure. Otrava algelor, principala ipoteză

Noi informații despre misterioasa moarte a familiei din pădure. Otrava algelor, principala ipoteză
Revenim cu informații noi despre moartea suspectă a unei familii de americani despre care s-a avansat ipoteza că ar fi fost provocată de niște alege.

Ieri v-am prezentat cazul acestei familii de tineri, care a fost găsită decedată într-un parc național din California, Statele Unite. Mama, tata, fiica de un an și câinele familiei erau morți când au fost găsiți.

Poliția a anunțat că moartea misterioasă a unui dezvoltator de software britanic și a familiei sale nu mai este anchetat ca o crimă. Asta înseamnă că nu există niciun indiciu că femeia, bărbatul, fetița și câinele ar fi fost suprimate prin violență.

Noi informații despre misterioasa moarte a familiei din pădure

Cadavrele lui Jonathan Gerrish, în vârstă de 45 de ani, ale soției sale Ellen Chung și ale fiicei lor Muji, de 1 an, împreună cu câinele lor Oski, au fost găsite marți de echipele de căutare într-o zonă din parcul național Sierra, cunoscută sub numele de Devil’s Gulch. Trupurile au fost transportate cu avionul din zonă în acea după-amiază.

Așa cum am scris încă de ieri, specialiștii care au analizat zona au avansat ipoteza că ar fi posibil ca algele otrăvitoare din apa unui lac au ucis familia.

Acum polițiștii și procurorul așteaptă rezultatele rapoartelor de autopsie și toxicologie, care vor dura câteva săptămâni. Ele vor putea spune dacă la originea decesul stau alegele otrăvitoare sau s-a produs un alt fel de intoxicare.

Colegii au alertat poliția despre dispariția familiei

Ultimul semn dat de cuplu a fost duminică dimineață, când a postat pe Instagram o fotografie.

Căutarea familiei a început marți dimineața, după ce colegi și prieteni au sesizat Poliția luni, după ora 23.00 că cei doi soți nu au apărut la serviciu și nici nu se poate lua legătura telefonică cu ei.

În prima zi după descoperirea cadavrelor, polițiștii au crezut că au de a face cu o omucidere. „Nu știm deocamdată cauza morții, dar ne străduim să aflăm”, a declarat șeriful comitatului Mariposa, Jeremy Briese. „Nu există indicii clare ale modului în care a survenit decesul. Este vorba despre doi adulți sănătoși, un copil sănătos și un exemplar canin aparent sănătos (foto). Toți au fost găsiți morți în aceeași zonă”, a spus el, citat de bbc.com.

Șeriful Briese a mai spus: „Sunt aici de 20 de ani și nu am văzut niciodată un caz de moarte ca acesta. Nu există indicatori evidenți ai modului în care a avut loc.”

O altă ipoteză pe care au luat-o în calcul anchetatorii este legată de o eventuală intoxicație cu monoxid de carbon. Acest gaz este prezent în minele de aur abandonate din zonă. Însă, șeriful a părut să excludă această posibilitate. Familia a fost găsită în aer liber și nu într-un spațiu închis unde expunerea la monoxid de carbon ar putea fi letală.

„Nu cred că are legătură cu o mină. Din câte am înțeles, aceste înfloriri de alge se datorează secetei recente”, a menționat el.

Avertizările specialiștilor cu privire la alge au existat în zonă

Înflorirea alegelor poate produce toxine extrem de periculoase, care pot îmbolnăvi sau ucide oameni și animale, potrivit Agenției americane pentru protecția mediului.

Comitetul de control al resurselor de apă din California și regiunea Mariposa testează din nou apa din râu pentru a găsi toxine cianobacteriene, care se pot forma în urma înfloririi algelor.

La 13 iulie, silvicultorii din Sierra au postat un avertisment cu privire la „concentrații mari” de alge care pot produce „toxine extrem de periculoase care pot îmbolnăvi sau ucide oameni și animale” în apa din râul Merced de la Hites Cove.

Luna trecută, oficialii pădurii naționale din Sierra au postat un avertisment cu privire la „concentrații mari” de alge. Acestea pot produce „toxine extrem de periculoase care pot îmbolnăvi sau ucide oameni și animale” în apa din râul Merced de la Hites Cove.

.„Nu lăsați animalele să intre în apă, să bea apă sau să mănânce spurcă pe mal”, continuă avertismentul. „Țineți copiii departe de alge. Nu mâncați crustacee din această apă.

Departamentul de Sănătate Publică din California a declarat că nu cunoaște să fi decedat vreun om din cauza „expunerii de apă recreativă sau potabilă la toxina cianobacteriană”, deși unele animale au fost ucise de alge.

Ancheta continuă.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre