Novak, numărul 1 mondial, descalificat din US Open. Prima reacție

Novak, numărul 1 mondial, descalificat din US Open. Prima reacție
Novak Djokovic a fost descalificat din US Open,aseară, pentru că a lovit cu mingea o femeie, arbitru de linie. Juca cu Pablo Carreno Busta, era scorul de 6-5 în favoarea ibericului când s-a petrecut incidentul.

Favorit masiv pentru turneu, sârbul în vârstă de 33 de ani dăduse deja semne de frustrare în fața rezistenței susținute a spaniolului Pablo Carreno Busta care rezista puternic în setul de deschidere.

La un moment dat, nervos, a lovit cu racheta o minge care a ricoșat în femeia de la tușă. Aceasta s-a prăbușit fiind lovită de minge în gât și nu a mai putut respira câteva secunde. Oficialii au chemat salvarea și l-au descalificat pe Novak Djokovic.Asta înseamnă că nu va mai primi cei 250.000 de dolari pe care îi câștigase pentru calificarea în optimi și a pierdut și toate punctele acumulate în turneu.

Tenismenul a plecat de la stadion aproape imediat, fără să susțină o conferință de presă. Este o greșeală și din această cauză Djokovic va fi nevoit să achite o amendă în valoare de 20.000 dolari.

Prima reacție a  lui Novak Djokovic despre gestul de la US Open 

„Întreaga situație m-a făcut să mă simt foarte trist, cu o senzație de gol. M-am interesat de cum se simte arbitrul de linie, iar de la turneu mi s-a transmis că, slavă Domnului, se simte bine. Îmi pare extrem de rău pentru că i-am cauzat un astfel de stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit.

În ce privește descalificarea mea, trebuie să mă analizez, să accept această dezamăgire și să  transform tot acest episod într-o lecție, necesară pentru creșterea și evoluția mea ca jucător și ca persoană. Îmi cer scuze US Open și tuturor celor asociați turneului pentru purtarea mea. Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că îmi dau toată susținerea, și fanilor mei pentru că sunt mereu acolo pentru mine. Mulțumesc și îmi pare atât de rău”, a transmis Djokovic.