Nuțu Cămătaru, din temut interlop, transformat în ciuca bătăilor pe internet. Valuri de glume la adresa lui Ion Balint, dresorul de lei și de fraieri

Nuțu Cămătaru, din temut interlop, transformat în ciuca bătăilor pe internet. Valuri de glume la adresa lui Ion Balint, dresorul de lei și de fraieri
Ion Balint, cunoscut sub porecla „Nuțu Cămătaru”, a devenit ținta unor glume virale pe paginile rețelelor sociale. Cartea pe care a scris-o Codin Maticiuc despre viața interlopului care a prins notorietate în anii 90, l-a transformat pe temutul cămătar în gluma interentului.

Curg râuri de „meme”-uri pe toate platformele sociale despre cămătarul care semăna teroare în Capitală, în anii de după Revoluție.

Nuțu Cămătaru a fost cercetat și condamnat în dosare de cămătărie, trafic de persoane și altele. A stat la închisoare și a fost subiect de presă deseori din cauza faptului că avea pasiuni excentrice. De exemplu, Nuțu creștea în propria curte doi lei.

Prezența animalelor exotice l-au ajutat pe Cămătaru să se impună în fața rivalilor, aceștia temându-se că interlopul îi va servi felinelor drept gustare. Până în prezent, nu s-a dovedit nicio astfel de crimă, însă s-au dovedit fapte abominabile în ceea ce privește teroarea pe care o semnăna printre victimele traficate de acesta, cât și cele care împrumutau bani de la el sau erau obligate să-i plătească taxe de protecție.

Nuțu Cămătaru și Codin Maticiuc

După ce a acceptat să i se scrie biografia, în carte „Dresor de lei și de fraieri”, Nuțu e ținta internauților când vine vorba de glume.

Top 5 meme-uri cu Nuțu Cămătaru care s-au viralizat pe social media: