O colonie de furnici a făcut un spectacol de zile mari! Insectele cărau spre mușuroi ceva impresionant

O colonie de furnici a făcut un spectacol de zile mari! Insectele cărau spre mușuroi ceva impresionant
O colonie de furnici a oferit un spectacol de zile mari, transportând provizii către mușuroiul în care locuiau.

Un spectacol al naturii a fost surprins îndeaproape într-o serie de imagini uimitoare, care au fost postate ulterior în mediul online, spre bucuria internauților. O colonie de furnici a fost surprinsă în timp ce transportau către mușuroi ardei iute, care avea de cinci ori dimensiunea lor.

Furnicile transportau un ardei care avea de 5 ori mărimea lor

Ardeii arătau enorm lângă micile insecte care își adunau provizii, în orașul Mataram, Indonezia. Făcând exploatarea lor și mai impresionantă, furnicile care cântăresc doar 5 mg au navigat pe o ramură subțire cu capul în jos în timp ce duceau legumele.

Fotograful amator Adhi Prayoga, în vârstă de 49 de ani, a surprins fotografiile uimitoare într-o grădină: „Ele duceau mâncarea la cuiburi, care se aflau în frunzele unui rodiu la aproximativ jumătate de metru de sol. Am fost foarte fericit să văd acest lucru, deoarece am putut să le văd munca, cooperarea, disciplina și forța”.

Furnicile au grijă de „camarazii răniți”

Megaponera analis, o specie de furnici din Africa subsaharariană, îşi cară camarazii înapoi în furnicar după fiecare raid pentru a le trata rănile. După fiecare atac asupra coloniilor de termite, furnicile din specia Megaponera analis îşi cară înapoi în muşuroi ”soldaţii” răniţi. Conform National Geographic, „îngrijitorii” menţin membrele rănite ale camarazilor într-o poziţie fixă, folosindu-şi mandibula şi membrele din faţă, apoi ling rănile celorlalte furnici chiar şi câte patru minute continuu pentru a se vindeca. 

„Nu credeam că furnicile au un mod atât de sofisticat de tratare a celor răniţi,” a declarat Erik T. Frank, specialist în ştiinţa furnicilor. 

Ce spun nutriționiștii despre slănina de porc

Recomandarile noastre