Orban, convocat de Iohannis. Iar aceasta e cea mai mică problemă

Orban, convocat de Iohannis. Iar aceasta e cea mai mică problemă
Preşedintele Klaus Iohannis are o întâlnire, luni, cu liderul PNL, premierul Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni, arată surse politice.

După rezultatul alegerilor parlamentare de duminică, premierul Ludovic Orban a fost convocat, luni, de președintele țării pentru discuții. Este de așteptat ca întâlnirea cu Klaus Iohannis să nu fie una chiar cu zâmbetul pe buze. Pe lângă faptul că România a înregistrat cel mai mare absenteism, partidul aflat la guvernare, PNL, nu a făcut un scor deloc bun.

Numărătoarea voturilor a arătat că liberalii se află la cinci procente în spatele PSD, mult sub scorul estimat de sondajele realizate înaintea alegerilor, dar și sub cifrele prezentate de exit-poll-ul Avangarde.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru Digi24.ro că atmosfera la sediul central al liberalilor a fost „amară”. Pe de altă parte, presa notează că numeroși liberali îi reproșează premierului în funcție eșecul alegerilor cauzate de greșeli de guvernare și din campanie, fiind de așteptat, ca odată ce reproșurile vor fi publice, să se ceară și urmări. Ludovic Orban ocupă și funcția de președinte al PNL.

Pe de altă parte, mai există o problemă: Orban se pare că se lovește și de refuzul USR-PLUS de a-l accepta ca prim ministru al viitoarei coaliții de guvernare.