Orez cu lapte preparat așa cum îl vedeți în serialele turcești. Rețeta datează din perioada Imperiului Otoman

Orez cu lapte preparat așa cum îl vedeți în serialele turcești. Rețeta datează din perioada Imperiului Otoman
Dacă sunteți în căutarea unui desert ușor cu patru ingrediente pe care să îl preparați și să îl serviți alături de prieteni, nu stați departe de orezul cu lapte turcesc. Rețeta e pe vremea Imperiului Otoman.

Orezul cu lapte turcesc care datează de pe vremea Imperiului Otoman, vă va face să vă simțiți din nou ca un copil care gustă din desertul preferat al bunicii.

Se coace într-un vas de lut

Rețeta de sutlac este foarte asemănătoare cu o budincă de orez tipică în stil occidental, dar are mai puțin zahăr. Aceasta este coaptă în mod tradițional într-o oală de lut, ceea ce permite ca budinca să capete o aromă specială și să dezvolte o textură diferită față de alte varietăți. Se spune că orezul cu lapte turcesc își are originea în perioada Imperiului Otoman și se pregătește în fiecare casă din Turcia, fiind apreciat atât la evenimente familiale, cât și la întâlniri importante.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un sutlac ca în Turcia, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 litru de lapte, 150 g orez, 120 g zahăr, 2 plicuri cu zahăr vaniliat, 3 linguri cu vârf cu amidon alimentar, 2 galbenușuri.

Orez cu lapte turcesc, care datează din perioda Imperiului Otoman

Mod de preparare

Fierbeți orezul în 400 ml apă și opriți focul atunci când apa este absorbită complet. Lăsați acoperit cu un capac. Puneți într-un vas gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilat, amestecați bine și adăugați 900 ml lapte. Puneți oala pe foc și amestecați până ajunge la punctul de fierbere.

Ceilalți 100 ml de lapte se amestecă cu amidonul în lichidul fierbinte. Puneți și orezul și amestecați din nou până ce compoziția se îngroașă. Puneți într-o tavă șase vase termorezistente și turnați compoziția, împărțind în mod egal.  Umpleți tava până la jumătate și introduceți la cuptor.

Se va lăsa în cuptor până când se face deasupra o crustă rumenă. Scoateți orezul și lăsați să se răcească, apoi consumați. E ceva de vis! Un truc pe care îl știu doar turcii este că înainte de a fi pus la fiert, orezul trebuie puțin spălat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre