Ostropel de pui. Rețeta de la bunica

Ostropel de pui. Rețeta de la bunica
Ostropel de pui este un preparat românesc autentic, extrem de gustos, din ingrediente mereu la îndemână și deloc scumpe. Ostropelul se face cu minimum de efort și într-un timp scurt, maximum 40 de minute. Rețeta de la bunica.

Carnea de pui și ustoroiul sunt vedete la ostropel de pui și trebuie să fie din abundență. Sigur că mai trebuie și alte ingrediente pentru a reuși această rețetă extrem de gustoasă.

Ostropel de pui. Rețeta de la bunica

O mâncare foarte apreciată de români: ostropel de pui, servit cu mămăliguță. Este gata în maximum 40 de minute.

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui;
  • 2 cepe medii;
  • 150 g roşii decojite în suc de roşii;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • 1 frunză de dafin;
  • 1-2 linguri oţet din vin;
  • ulei, sare și piper după gust;

Mod De Preparare

Pentru ostropel de pui, carnea se taie bucăţi potrivit de mari (ca să se poată pătrunde mai bine la prăjit). Apoi se lasă la scurs (sau se tapetează cu un şervet) să se usuce şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, cu ulei.

Între timp, toacă ceapa, usturoiul și, separat, roșiile în cubulețe.

Adaugă ceapa tocată şi un praf de sare în tigaia unde s-a prăjit carnea de pui, iar după ce s-a călit numai puţin ceapa, se stinge cu puţină apă.

Se lasă să fiarbă înăbuşit, până se pătrunde carnea şi ceapa se înmoaie.

Pune apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, frunza de dafin şi o jumătate de ceşcuţă de apă în care s-a diluat oţetul. Potriveşte la gust cu sare şi piper.

Ostropelul de pui se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până ce carnea se înmoaie şi sosul scade şi se leagă puţin. Se pune  verdeață și se servește cu mămăliguță.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp