În grupe vor fi mai puţini copii, personalul este obligat să poarte în permanenţă măşti şi să se dezinfecteze des pe mâini. Suprafeţele sălilor sunt, de asemenea, atent curăţate cu produse speciale sau lămpi UV şi nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Toate astea costă bani, scrie fanatik.ro.

Pandemia a scumpit creșele private

Toate aceste măsuri se resimt în buzunarul părinţilor care trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar. Preţurile au crescut cu 10-15% pentru anul 2020-2021. Banii părinţilor vor fi cheltuiţi pe măşti, soluţii de curăţenie, lămpi UV şi proceduri complexe de sterilizare.

Înainte pentru un program până la 17.00, părinţii plăteau 1.350 de lei, acum costurile se ridică la 1.500 de lei. Pentru programul prelungit se plăteşte acum 1.700, faţă de 1.450 de lei.

Creșele au fost obligate de situația de sănătate publică să cumpere stâlpi cu lanţuri pentru curte, stickere, măşti, coşuri de gunoi cu pedală, prosoape de hârtie la băi termometru digital tip pistol, pulsoximetru care măsoară nivelul oxigenului din sânge, uniforme, halate de unică folosinţă, multe produse de curăţenie, lămpi UV, cutii speciale pentru măştile folosite, plus mult mai multe jucării pentru ca cei mici să aibă jucării identice şi să nu mai facă schimb.

De asemenea, într-o creşă, o dată pe lună, se va face nebulizare cu o firmă specializată şi autorizată, iar în fiecare seară se folosesc lămpi UV în sălile de clasă.

Andreea Esca cum nu ai mai văzut-o niciodată. Foto-șoc!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp