Pasiunea secretă a Mariei Holbură, singura gimnastă din România calificată la Olimpiada de la Tokyo

Pasiunea secretă a Mariei Holbură, singura gimnastă din România calificată la Olimpiada de la Tokyo
Maria Holbură este prima din gimnastele românce care s-a calificat până acum la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dincolo de sport, aceasta are o pasiune secretă.

Sportiva nu e talentată doar la gimnastică, iar acum a ieșit la iveală pasiunea secretă a Mariei Holbură, singura gimnastă din România calificată la Olimpiada de la Tokyo. A început sportul la vârsta de cinci ani, iar de patru și-a descoperit o nouă pasiune.

Gimnasta care e prima ce s-a calificat la Olimpiada de la Tokyo și-a descoperit o nouă pasiune: pictează tablouri. Și asta nu oricum, ea nu iese cu șevaletul să surprindă peisaje sau portrete. Sportiva pictează pe numere. „Acum câțiva ani, treceam pe lângă un magazin de specialitate, mi-au plăcut câteva tablouri, mi le-am cumpărat și am început să pictez”, mărturisește Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pasiunea secretă a Mariei Holbură

Până acum, Maria a pictat cinci tablouri, unele dintre ele sunt la Deva, iar altele în casa părinților de la Constanța. De ultimul, un portret, s-a apucat pe durata cantonamentului de la București. Gimnasta va rămâne în capitală împreună cu lotul național de senioare până în aprilie, când vor merge la Campionatele Europene de la Basel.

„Vin uneori supărată de la antrenament că nu mi-a ieșit ceva, dar când ajung în cameră mă apuc să pictez și îmi trece. Mă relaxează extraordinar”, a mai mărturisit Maria Holbură.

A terminat un tablou în două zile

Dacă nu ar fi făcut gimnastică de performanță, Mariei i-ar fi plăcut să fie pictoriță, și își dă seama de asta acum. „Gimnastica e pasiunea mea cea mare, dacă aș fi avut mai mult timp, mi-ar fi plăcut să iau lecții de pictură de la cineva de specialitate. Cred că pot să fac un tablou din imaginație”, a mai declarat cunoscuta gimnastă.

Pentru că îi place foarte mult să stea în fața pânzei colorate, Mariei îi ia puțin până termină un tablou.  „Cel mai repede am terminat unul în două zile. A fost foarte greu, dar am stat la el până l-am terminat”, mărturisește sportiva.

Maria s-a apucat de gimnastică la 5 ani

Maria a mers pentru prima dată într-o sală de gimnastică la vârsta de numai 5 ani. „Am fost selectată de la grădiniță, iar a doua zi m-am apucat de acest sport”, povestește sportiva. Ca să faci sport de performanță, și mai ales gimnastică, e nevoie și de sacrificii. Pe care Maria le-a făcut, atunci când a fost selectată la lotul de junioare.

“La 12 ani și jumătate am plecat de acasă, la lotul de junioare de la Deva, în 2015 am mers la lotul mare, la Izvorani, după, la Lia Manoliu că acolo s-a mutat lotul. Am stat o jumătate de an, apoi m-am întors la Deva. Din 2016, până în februarie anul acesta am stat la Deva, iar acum sunt la București“, mai spune gimnasta.

Cum s-a calificat la Jocurile Olimpice

La Campionatul Mondial de la Stuttgart, din 2019, Maria Holbură a îndeplinit criteriile olimpice și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară. Pentru cea mai mare competiție mondială a Planetei, Maria nu și-a făcut planuri. Vrea doar să fie ferită de accidentări și să reușească să își ducă la capăt integralele.

„Sunt sportive din multe țări care au un nivel înalt de dificultate la exerciții. Eu vreau să îmi fac integralele bine și sunt fericită că mi s-a împlinit visul pe care l-am avut atunci când m-am apucat de gimnastică: să ajung la Jocurile Olimpice”, a mai declarat Maria Holbură.

Sursa foto: arhiva personală

Robbie Williams scoate la vânzare casa bântuită. Proprietatea costă 9 milioane de lire sterline