Simona Ionescu / Redactor Șef

Păstăile scăzute cu usturoi sunt minunate pe timp de vară

Păstăile scăzute cu usturoi sunt minunate pe timp de vară
Păstăile scăzute cu usturoi sunt minunate pe timp de vară și sunt foarte bune atât calde cât și reci, direct de la frigider. Sunt gata în maximum 30 minute și sunt ideale pentru zilele caniculare când nu-ți prea vine să intri în bucătărie. Salata de păstăi se face și mai repede!

Păstăi scăzute cu usturoi este o rețetă simplă, rapidă și ieftină,. Nn vă ia mai mult de 30 de minute până este gata.

Rețeta pentru păstăi scăzute cu usturoi

Nu este nevoie să ai experiență în bucătărie pentru această rețetă. Este foarte simplă.

Ingrediente

  • 500 gr păstăi
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 3 căței usturoi
  • 1 lingură bulion
  • un praf sare
  • mărar și pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Curățăm ceapa și usturoiul și le tocam mărunt. Le călim în uleiul încins, doar cât să devină translucide și să își elibereze aromele.
  • Spălăm păstăile le rupem capetele și eventualele ațe și le rupem în două sau în trei, depinde cât sunt de lungi. Le sotăm câteva minute.
  • Completăm cu apă doar atât cât să le acopere, adăugăm sare, punem un capac și le lăsăm să fiarbă la foc mic.
  • Lăsăm păstăile să fiarbă până când a scăzut toată apa și sunt bine fierte, adăugăm bulionul, amestecăm și le lăsăm încă jumătate de minut.  Dacă păstăile nu sunt bine fierte adăugăm un pahar cu apă fierbinte și continuăm fierberea.
  • Când păstăile sunt gata adăugăm mărarul și pătrunjelul tocate mărunt.

Salata de păstăi

O altă rețetă ușoară cu păstăi proaspete este salata. se face și mai repede.

Ingrediente

  • 500 gr. fasole galbenă păstăi
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet
  • ½  legătură de mărar
  • ½ linguriță sare

Mod de preparare

  • Fasolea galbenă proaspătă se spală, se îndepărtează codițele după care se pune la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 15 sau 20 de minute.
  • Pregătiți un mujdei rapid din 2-3 căței de usturoi. Pisați bine usturoiul cu puțină sare, adăugați treptat 2-3 linguri de ulei de măsline amestecând constant, iar la final puneți o linguriță de oțet și omogenizați bine.
  • Tocați mărarul și scurgeti bine păstăile din apa fiebinte, apoi combinați-le cu mujdeiul.
  • Potriviți gustul de sare și de oțet.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre