Paula Seling și OVI aleși de TVR să participe la proiectul EBU „New European Songbook”

Paula Seling și OVI aleși de TVR să participe la proiectul EBU „New European Songbook”
Televiziunea Română are marea bucurie să participe pentru prima dată la proiectul "New European Songbook", un format European Broadcasting Union (EBU) și o coproducţie Eurovision.

Artiști cunoscuți din mai multe ţări vor cânta melodii pe un subiect comun. Tema aleasă este „Back Together” („Din nou împreună”), pentru că muzica aduce emoție, bucurie, relaxare dar reușește să contracareze și efectele izolării cauzate de pandemie.

Paula Seling și OVI aleși de TVR să participe la proiectul EBU „New European Songbook”

La proiectul „New European Songbook 2021”, alături de Televiziunea Română vor participa alte șapte televiziuni publice din Austria, Serbia, Slovenia, Portugalia, Norvegia, Kazahstan, Franţa. Iar videoclopurile care vor fi făcute în cadrul proiectului urmează să fie ulterior difuzate de toate televiziunile participante. În România, programul intitulat „Din nou împreună – New European Songbook” va fi urmărit la TVR 1, joi, 30 decembrie, de la ora 21:35.

Ce genuri muzicale vor fi abordate

Artiștii vor aborda diverse stiluri muzicale, de la pop la jazz, glam folk, New Age, muzică simfonică sau aranjamente corale. La acest program internațional vor participa Paula Selling și Ovi cu piesa „See you again” („Pe curând”) pe muzica şi versurile lui Ovi Jacobsen şi Olivia Wik. Este o melodie care îmbină dificultatea de fi singur cu bucuria revederii. Videoclipul piesei a fost făcut în această vară de echipa Televiziunii Române în mai multe locuri din București.

Care sunt piesele celorlalte televiziuni

Austria va participa cu melodia „Liawa Hoffnung” („Prefer să sper”), interpretată de Sibylle Kefer, acompaniată de Herbert Pixner Projekt. La rândul său, Serbia i-a ales pe soliștii Irina Arsenijević şi Ilija Mihailović cu piesa „Ponovo smo zajedno” („Din nou împreună”).

O melodie care vorbește despre capacitatea oamenilor de a face lucruri frumoase mai ales împreună. În ceea ce-l privește pe Ellen A. Wang din Norvegia acesta va cânta piesa „There Is A Place” („Există un loc”), melodie care a fost făcută în izolarea din timpul pandemiei.

Legătura cu natura și pădurea va fi refăcută de reprezentanta Franţei

EU.CLIDES feat. Tota, din Portugalia, va prezena „Raio Verde” („Raza verde”), o piesă despre importanţa muzicii în viaţă.  Amre (Yernar Sadirbayev) din Kazahstan va interpreta piesa motivațională „Omir Teniz” („Valurile vieţii”). Legătura cu natura și pădurea va fi refăcută de reprezentanta Franţei, Marion Rampal împreună cu jazz-man-ul american Archie Shepp prin piesa „Calling To The Forrest” („Chemare către pădure„).

Despre comunicarea dintre oameni vor vorbi prin piesa lor „V Objemu Množine” („Înconjuraţi”) tânăra artistă Lea Rihter din Slovenia şi interpretul, compozitorul și instrumentistul Samo Vovk. Melodia a fost compusă şi înregistrată acasă la SamoVovk, la Ljubljana.

Sursă foto: infomusic