Simona Ionescu / Redactor Șef

Pișcoturi de casă. Îi ronțăiți sau îi puneți la tort

Pișcoturi de casă. Îi ronțăiți sau îi puneți la tort
Bunicile noastre făceau aproape zilnic pișcoturi. Este o rețetă simplă cu care își bucurau copiii și nepoții. Este o rețetă asemănătoare checului. Când sunt scoși de la cuptor, pișcoturile pot fi ronțăiți imediat sau folosiți la alte prăjituri sau torturi.

Pișcoturile de casă sunt mai gustoase decât cele din magazin pentru că sunt făcute cu dragoste, de mamele și bunicile noastre. Rețeta este simplă.

Pișcoturi de casă, rețeta

Un desert rapid, ieftin și bun: pișcoturi de casă.

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 300 g zahăr tos
  • 300 g făină
  • 100 g zahăr pudra
  • 2-3 lingurițe esență de vanilie.

Mod de preparare

Spargem șase ouă, le separăm albușurile de gălbenușuri și batem spumă albușurile cu circa un sfert de linguriță de sare. Atunci când albușurile și-au mărit considerabil volumul, începem să adăugăm câte o lingură de zahăr, continuând să mixăm până când terminăm de pus toate cele 300 de g de zahăr tos. Zahărul trebuie pus treptat și este important să fie topit în întregime atunci când ne oprim din mixat.

Cele șase gălbenușuri le amestecăm foarte bine și adăugăm 2-3 lingurițe cu esență de vanilie. Putem pune și esență de rom, după gust.

Turnam gălbenușurile aromate peste bezeaua de albușuri cu zahăr, amestecăm puțin și apoi începem să incorporăm treptat 300 g de făină în compoziția piscoturilor de casă. Trebuie să amestecăm delicat.

Formăm pișcoturile de casă folosind o seringă de bucătărie sau, dacă suntem mai îndemânatici și nu avem o bucătărie prea bine dotată, o pungă ruptă într-un colț.

Pișcoturile le punem direct în tava  unsă cu puțin unt sau tapetata cu hârtie de copt, pentru a nu le rupe când le scoatem de acolo la sfârșit.

Le pudrăm bine cu zahăr pudră și intoducem tava în cuptorul încins în prealabil. Coacem pișcoturile de casă la foc mediu (circa 175-180 grade C) timp de aproximativ 8-10 minute, scoțându-le din cuptor înainte de a se rumeni.

Pișcoturile se fac foarte repede, așa că trebuie să avem grijă să nu le ardem, în special dacă avem un cuptor pe gaz.

Cu aceste pișcoturi se pot prepara diverse prăjituri însiropate ori torturi spectaculoase, cu fructe de sezon și multă frișcă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre