Plăcinta de pui și legume, rețetă servită la Premiile Oscar

Plăcinta de pui și legume, rețetă servită la Premiile Oscar
Wolfgang Puck este  bucătarul oficial al Premiilor Oscar de peste două decenii. Vedetele dau buzna să guste ce a preparat el. Din minunățiile gătite de celebrul chef, vă prezentăm rețeta plăcintei de pui cu legume, delicioasă şi suculentă.

În fiecare an, după ce se încheie Premiile Oscar, are loc un alt eveniment la fel de așteptat: banchetul vedetelor. Wolfgang Puck este celebrul chef care se ocupă de 26 de ani de preparatele servite starurilor, o petrecere cu 1.500 de invitați, elita Hollywoodului.

Wolfgang Puck prepară meniul de la Oscar: somon afumat (emblematic pentru Oscar, a fost servit în fiecare an la petrecerea de după decernarea premiilor), pachețele de primăvară cu sos de roșii, paste cu brânză (amestec de mozzarella, fontina și parmezan), caviar; burgeri de vită Wagyu, conopidă gratinată la cuptor, cartofi dulci pane, bruschete cu ciuperci sălbatice și avocado, prăjituri variate, cu cremă de caramel sărat, cu cremă de cocos, cu ciocolată neagră și cu fructe și o mulțime de alte preparate sofisticate.

Plăcinta de pui și legume, rețetă servită la Premiile Oscar

Unul dintre preparate servite la banchetul vedetelor o fost plăcinta de pui cu legume, fierbinte şi suculentă, chicken pot pie.

În SUA, plăcintele de genul asta se fac cu foietaj, că să aibă o crustă pufoasă. Noi vă prezentăm o rețetă mai simplă, dar puteți vedea rețeta celebrului chef Wolfgang Puck, aici:

Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 g făină
  • 1 linguriţă sare
  • 60 g unt moale
  • 100 ml apă rece

Pentru umplutură

  • 500 g piept de pui
  • 2 cartofi roşii
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml smântână
  • 1 lingură făină
  • 100 g caşcaval
  • 4 castraveciori
  • 3 cepe mici
  • 50 ml vin alb
  • 4-5 linguri pesmet
    2 linguri unt
  • Sare
  • Piper.

Mod de preparare

Cerni făina pe planşetă, faci o adâncitură în mijlocul ei, adaugi untul, un praf de sare şi amesteci până se obţine un aluat nisipos. Adaugi câte puţi­nă apă rece şi frămânţi energic, până se formează un aluat omogen, elastic şi vârtos, pe care îl laşi la frigider 30 de minute.Căleşti ceapa tăiată în sferturi în ulei amestecat cu două linguri de apă, la foc mic. Adaugi cartofii tăiaţi cuburi (spălaţi bine şi nu curăţaţi de coajă), pieptul tăiat cuburi şi continui călirea încă 2-3 minute.

Adaugi apoi vinul, castraveciorii tăiaţi bucăţi, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă până când se pătrunde bine carnea şi scade lichidul. Laşi să se răcească şi amesteci totul cu smântâna, făina şi caşcavalul ras. Întinzi două foi. Cu una tapetezi forma de plăcintă, cu pereţi cu tot. Presari pesmet, apoi torni umplutura şi acoperi cu cea de-a doua foaie. Ungi deasupra cu unt topit şi introduci plăcinta la cuptor pentru circa 45 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. O serveşti caldă sau rece.