Plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie

Plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie
Din bucătăria lui Chef Munti, bucătarul iscusit de la Star Matinal, o rețetă de Plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie, pe care nu o poți refuza

Dintr-un aluat dospit, simplu de pregătit șui cu ingrediente puține, cu o umplutură din brânză telemea și praz, ies niște plăcinte moldovenești aperitiv delicioase, pe care le vei adora de la prima degustare.

Ingrediente pentru plăcinte moldovenești cu praz și telemea

Pentru aluat: 1 kg făină, 25 gr drojdie, 20 gr zahăr, 500 ml apă caldă, 60 ml ulei, 10 gr sare

Pentru umplutură: 600 gr telemea de vacă, 3 fire de praz, 1 leg ceapă verde, 1 leg mărar, 1 leg pătrunjel, busuic fresh, 1 caserolă rucola, 200 ml ulei, 1 caserolă roșii cherry

Mod de preparare pentru rețeta de plăcinte moldovenești gătite la tigaie

Pentru aluat se dizolvă drojdia amestecată cu zahărul în puțină apă călduță, apoi se lasă la odihnit 8-10 minute, pentru a se activa. Făina se amestecă cu sarea, apoi se adaugă drojdia activată și se frământă aluatul, picurând treptat apa caldă și uleiul. Aluatul va fi unul ușor moale, dar nelipicios. Se lasă la dospit până își dublează volumul.

Pentru umplutură, se toacă prazul rondele și se călește în ulei, doar până se pătrunde ușor și își degajă aroma. Se lasă să se tempereze și se adaugă brânza sfărâmată, ceapă verde, mărar, pătrunjel și busuioc verde, toate tocate mărunt.

Aluatul dospit se împarte în 10 bucăți din care se modelează plăcinte rotunde. Apoi se umplu cu amestecul de praz și brânză. Se coc în tigaia încinsă, unsă cu puțin ulei.

Plăcintele moldovenești cu praz și telemea sunt delicioase, mai ales servite cu salată rucola și roșii cherry, sau, de ce nu, cu un pahar de iaurt.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.

Victor Rebengiuc, actor din întâmplare. Împlinește 88 de ani