Povestea Athinei Onassis, moștenitoarea celebrului armator care nu a învățat niciodată limba greacă 

Povestea Athinei Onassis, moștenitoarea celebrului armator care nu a învățat niciodată limba greacă 
Athina este nepoata de 36 de ani a acelui Aristotel Onassis care a părăsit-o pe Maria Callas pentru a se căsători cu Jacqueline Kennedy. Povestea e arhicunoscută.

Christina, mama Athinei, este prima fiică a lui Aristotel și a devenit moștenitoarea lui desemnată atunci când fratele ei, Alexander, a murit într-un accident de avion. Ea și-a luat locul la cârma afacerii de familie, călcând pe urmele tatălui său și dând dovadă de mare talent.

A avut însă mai puțin talent pentru fericire. S-a căsătorit de patru ori și tot de atâtea ori i-a naufragiat căsnicia. Ultima oară a fost măritată cu Thierry Roussel, tatăl Athinei. Doar că bărbatul avea, o relație paralelă cu un model al cărui fiu s-a născut la doar câteva luni după nașterea Athinei. În 1987 părinții au divorțat și în anul următor Christina a murit în urma unei supradoze, în Buenos Aires, distrusă de durere, în timp ce fiica ei se afla în Elveția cu bona.

Nepoata lui Aristotel Onassis vorbeșe patru limbi, nu și greacă

Athina crește cu tatăl ei, noua lui soție și trei frați vitregi. Împotriva cererilor mamei sale, care dorea ca fiica ei să fie crescută ca grecoaică, ea este ținută cât mai departe de Grecia. Tatăl dispunea de moștenirea Athinei după cum dorește.
Astfel el poate ocoli clauza impusă de Christina și poate obține custodia fiicei sale și a banilor ei.

Athina nu a fost încurajată să învețe măcar puțin limba greacă, limba familiei sale, deși vorbește fluent franceză, engleză, suedeză și portugheză. Totuși, nu a durat foarte mult până ce tânăra Athina să se răzvrătească împotriva deciziilor tatălui ei. Cei care o cunosc spun că seamănă mult cu bunicul Aristotel, că are aceeași hotărâre.

La 18 ani a plecat de acasă și s-a măritat

La 17 ani a luat o decizie când l-a cunoscut pe Alvaro de Miranda Neto, cunoscut sub numele de Doda, la o școală de echitație belgiană. În anul următor, când a împlinit vârsta majoratului, l-a urmat în Brazilia. Întrerupe legăturile cu tatăl său, îi elimină numele de familie și câștigă controlul deplin asupra averii lăsată în urmă de bunicul Aristotel Onassis.

În decembrie 2005, Athina s-a căsătorit cu Doda. Nunta a fost supravegheată, toți invitații trebuiau să prezinte un card de acces și să treacă prin detectorul de metale în timp ce 400 de bodyguarzi se ocupau de securitate. Biserica în care s-a ținut ceremonia a fost construită special pentru eveniment, iar mireasa într-o rochie Valentino a avansat pe culoar la brațul lui Ricardo Miranda, tatăl lui Doda.

În timpul petrecerii, peste 1000 de sticle de șampanie au fost desfundate, în timp ce o orchestră de 40 de membri a cânat până târziu. Prelate uriașe din plastic au fost atârnate în jurul proprietății pentru a descuraja paparazzii care nu au putu obține decât fotografii neclare, amintește Elle.com.

Mariaj eșuat

În ciuda premiselor de basm, nunta nu a fost deloc un succes. Când petrecerea s-a terminat, a început amărăciunea. Doda este cu 12 ani mai mare decât ea și o înșală constant. Se stabilesc în São Paulo, unde moștenitoarea imperiului Onassis își cumpără primul „cuib de nebunii”, un apartament de 3.200 de metri pătrați. Nu-i prea pasă de bijuterii, haine și lux, dar pentru un cal este dispusă să plătească o sumă foarte mare. Este de neconsolat când iapa preferată trebuie să fie ucisă după un accident de curse.

În public apar foarte puțin, Athina și Doda. Sunt văzuți doar la cursele de cai, iar acolo arată ca un cuplu perfect. În privat este invers. Căsătoria se încheie când securitatea îl găsește pe Doda dormind cu o altă femeie în casa lor din Wellington, Florida.

Zvonurile despre trădare circulau de ani de zile, dar când este prins în flagrant, Athina pune capăt relației. Își face bagajele și pleacă în Belgia. O roagă să-l ierte, dar ea nu acceptă „Athina este un caracter dur”, spune o verișoară într-un interviu. Și este adevărat. Îngheață toate conturile comune, își dă jos verigheta de pe deget și o ia de la capăt.

Athina a vândut insula pe care bunicul și-a dus toate cuceririle celebre

Din 2006 a intrat în posesia întregii moșteniri lăsate de Aristotel Onassis, care a fost eșalonată pe perioade de vârstă. Acum deține fundația Alexander Onassis pe care bunicul său o crease în memoria fiului său, și bunuri estimate la aproape 3 miliarde de dolari. Există case în Paris, Londra, Geneva și Ibiza, dar și un zgârie-nori la New York, mine de diamante, zeci de nave, acțiuni ale companiilor internaționale, cai de curse, opere de artă, bijuterii și până la 217 conturi bancare, mai scrie Elle.com.

Insula Skorpios, pe care Aristotel o cumpărase pentru Maria Callas și unde s-a căsătorit cu Jackie, Athina Onassis a vândut-o unui magnat rus, în 2013, care a plătit pentru insulă 100 de milioane de euro. anul acesta, rusul a anunțat o investiție de 165 de milioane.

Sursa foto: Instagram