Povestea fantastică a unei „mame eroine” din America. Are 14 copii, e singură și fericită

Povestea fantastică a unei „mame eroine” din America. Are 14 copii, e singură și fericită
Nadya Suleman, cunoscută drept Octomomom (n.r. – octomama), a captat atenția tuturor în 2009 pentru că a rămas însărcinată cu opt copii deodată. Și asta după ce mai avea șase copii deja. Întreaga lume a devenit curioasă în legătură cu familia ei numeroasă.

Cel mai mare vis al Nadyei Suleman a fost să aibă o familie mare, deoarece ea nu a avut frați. Imediat după ce a absolvit liceul, focusul tinerei a fost să întemeieze o familie, iar înainte să împlinească 21 de ani, îl cunoscuse deja pe viitorul ei soț, managerul de producție Marcos Gutierrez, scrie Intersticole.com. S-a simțit instantaneu legată de el.

Cei doi s-au căsătorit în 1996, Nadya și-a obținut licența în terapie psihiatrică de la Colegiul Mt. San Antonio și a început să lucreze pentru Metropolitan State Hospital.

Pentru că nu reușea să rămână însărcinată, Nadya și soțul ei au mers la medic, unde cuplul a aflat adevărul amar – Marcos Gutierrez era steril. Când Nadya a sugerat fertilizarea in vitro (FIV), Marcos i-a spus că o va părăsi.

A ales între soț și statutul de mamă

Tânăra a ajuns să fie pusă în situația de a alege între soțul ei și copii. A divorțat în 2000, apoi  a decis să facă un tratament de fertilizare in vitro și să își întemeieze propria familie. Rezultatul tratamentului FIV a fost uimitor. Nadya a născut primul ei copil în 2001, un băiat adorabil pe care l-a numit Elijah. La un an după ce Nadya l-a născut pe Elijah, a mai născut un copil, o fetiță pe care a numit-o Amerah.

Experiența ei pozitivă cu FIV nu a făcut decât să o încurajeze să urmeze mai multe tratamente. Mai târziu, ea a dat naștere unor gemeni, și apoi altor doi copii, devenind astfel mama singură a șase copii. Doar că Nadya încă își dorea să aibă mai mulți copii chiar și după ce a născut al șaselea copil.

O decizie extremă și o premieră mondială

În 2008, lumea a fost șocată de ceea ce Nadya Suleman a decis să facă și a devenit instantaneu o celebritate. Pentru că nu se mulțumea doar cu șase copii, ea a mers din nou la doctorul Michael Kamrava, același doctor care i-a făcut procedurile FIV din trecut. Nadya i-a spus că vrea un alt tratament FIV cu toate cele șase ovule rămase de la ea, implantate. Ea a decis să facă acest lucru pentru că este pro-viață și nu voia ca ovulele ei să se irosească.

Dr. Kamrava a implantat însă 12 ovule. Nadya Suleman și Dr. Kamrava au făcut un pas cu adevărat îndrăzneț și fără precedent. Implantarea unui număr atât de mare de embrioni a deviat radical de la practica medicală standard, dar Nadya nu regretă nimic. Opt embrioni s-au prins, astfel că Nadya a rămas însărcinată cu opt copii dintr-o dată, pe care i-a născut  perfect sănătoși, mai arată sursa citată. Copiii Nadyei sunt primul set de octupleți care s-au născut cu toții în viață și au supraviețuit mai mult de șapte zile după ce au venit pe lume.

„Mama eroină” a optat pentru un nou început și un nou nume, în orașul natal

Este foarte stresant să fii în lumina reflectoarelor, iar tot acest stres a afectat-o în cele din urmă pe Nadya Suleman. Când și-a dat seama de acest lucru, a decis să o ia de la capăt. Mai întâi, și-a schimbat numele, apoi și-a luat o diplomă și apoi a început să lucreze ca terapeut de familie cu jumătate de normă.

Pentru ca și copiii ei să aibă o viață mai stabilă, Nadya a decis să își mute familia în Laguna, Orange County, orașul ei natal. Ea a explicat pentru Daily Mail: „Am fost forțată să fac lucruri pe care nu am vrut să le fac pentru că eram atât de îngrozită că nu îi voi putea întreține și nu le voi putea oferi viața pe care o merită”.

Octupleții și frații lor sunt vegani

Acum în vârstă de 13 ani, octupleții Nadyei se descurcă destul de bine și au o dietă vegană, care pare să le placă. Mama lor, Nadya (numită acum Natalie), a declarat că copiii ei sunt conștienți de viața ei, deoarece ea este deschisă în această privință și crede că educația directă este bună pentru copiii ei. Când privește în urmă, Nadya crede că totul, chiar și relația ei ciudată cu mass-media, a ieșit bine. Mai mult, ea crede că stilul lor de viață actual ajută la a avea o gospodărie sănătoasă, iar urmăritorii ei de pe Instagram știu despre acest lucru.

Nadya / Natalie are acum 46 de ani. Ea recunoaște cu ușurință că a avea atât de mulți copii a fost „o prostie, o imaturitate și un egoism” din partea ei. Dar, ea a mărturisit că, deși nu a luat în considerare posibilele consecințe ale alegerilor sale de atunci, nu are nici regrete.

Cu această mărturisire, Nadya își menține concentrarea pe creșterea copiilor ei, deoarece ei sunt principala ei prioritate, și practic și-a pus viața amoroasă pe plan secundar, spunând că viața ei celibatară este suficient de bună pentru ea acum. Paginile ei de pe rețelele de socializare arată, practic, viața ei de acum și ceea ce face familia ei, plus câteva lecții și valori grozave pe care îi învață pe cei paisprezece copii ai săi.

Familia împarte o locuință foarte mică

Ea și copiii ei locuiesc în prezent într-un apartament cu două camere pe care îl închiriază, iar familia lor se descurcă cu bonuri de masă și din salariu. Potrivit Daily Mail, Nadya a explicat că, după greutățile pe care le-a îndurat pentru a crește de una singură atâția copii, acum este „împăcată”, în parte datorită faptului că povestea ei continuă să inspire și să încurajeze femeile să decidă singure ce este mai bine pentru ele și pentru familiile lor.

Nadyei îi place să petreacă timp cu cei mai mici dintre copiii ei, octupleții Nariya, Makai, Noah, Maliyah, Josiah, Isaiah, Jonah și Jeremiah, în vârstă de 13 ani, și se bucură de momentele petrecute cu ceilalți copii ai ei: Elijah, în vârstă de 21 ani, Amerah, în vârstă de 20 ani, Joshua, în vârstă de 18 ani, Aiden, în vârstă de 16 ani, și gemenii Calyssa și Caleb, în vârstă de 15 ani.

Copiii și Nadya duc o viață de familie normală

Nadya este o mamă activă care a ales să renunțe la viața socială și acest lucru i-a permis să formeze o relație destul de apropiată cu fiecare dintre copiii ei. Ea a declarat pentru Daily Mail: „Se ceartă, se joacă, se bat, se ceartă și se joacă din nou ca orice familie normală”. De asemenea, ea se confruntă cu o provocare suplimentară, deoarece fiul ei Aiden suferă de autism, dar copiii ei nu se lasă descurajați și au grijă de fratele lor special tot timpul.

De asemenea, Nadya Suleman a găsit o modalitate de a face față stresului și presiunii – merge la cea mai apropiată sală de sport și face exerciții, rezervându-și una sau două ore pentru ea, în ciuda programului ei foarte încărcat. Ea a împărtășit acest lucru cu cei care o urmăresc pe rețelele de socializare, iar acest instantaneu în care apare făcând exerciții fizice a avut următoarea legendă:

„Aș dori să împărtășesc despre cum fac față stresului exagerat, după ce am fost întrebată cum îmi păstrez sănătatea mintală, lol. Stresul se scurge literalmente de pe mine, deoarece sunt udă până la urmă. Faptul de a fi fizică m-a ajutat în mod semnificativ să fac față atâtor provocări cu care m-am luptat de-a lungul vieții mele”.

Sursa foto: Instagram