Județul Brașov este încărcat de istorie. Păstrează tradiții și obiceiuri străvechi, are cetăți medievale frumoase. Un turist interesat de lucruri senzaționale nu ar putea rata să se strecoare și pe cea mai îngustă stradă din România. Este în topul mondial.

Povestea străzii înguste din Brașov. Are doar 109 cm

Brașov este o destinație și vara și iarna. Tot județul este bogat de clădiri frumoase, multe dintre acestea monumente istorice. Totul este minunat, de la peisaje, la tradiții și obiceiuri.

O publicaţie americană a realizat topul celor mai înguste străzi din lume. Între acestea, o stradă din Braşov, se află în clasamentul american. Se numește Strada Sforii.

Arată impecabil, chiar dacă a fost construită în secolul XV. Pe atunci, servea drept un coridor de urgenţă pentru pompierii cetăţii medievale Braşov.

Strada Sforii are, în cel mai îngust punct, doar 109 centrimetri lățime. Lungimea străzii este de 83 de metri. A fost restaurată în 2003, iar acum arată aproape ca acum peste 500 de ani. Pavajul a fost înlocuit, iar stâlpii de iluminat au fost schimbaţi cu unii care au aspect medieval.

Strada Sforii are, în cel mai îngust punct, doar 109 centrimetri lățime
Cea mai îngustă stradă din lume, Spreuerhofstrasse, din Germania. Are o lăţime de numai 30,4 centimetri.

Cele mai înguste străzi din lume

  • Spreuerhofstrasse. Recordul la „cea mai îngustă stradă din lume” este deţinut de departe, de Germania, potrivit publicaţiei The Huffington Post. Această stradă se află în Reutlinger şi se numeşte Spreuerhofstrasse. Are o lăţime de numai 30,4 centimetri.
  • „Cea mai îngustă stradă din Italia”. Aşa i se spune, deoarece strada nu are un nume precis. Se află în Ripatransone şi are numai 35,5 centimetri.
  • Strada Parlamentului, din Exeter este cea mai îngustă stradă din Anglia. Are o lăţime de 63,5 cm. În trecut, se numea Small Lane şi era locul unde oameni aruncau conţinutul oalelor de noapte. Ulterior, localnici au strâns bani pentru ca autorităţile locale să lărgească strada, însă acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.
  • Aleea Fan Tan, din Victoria, este cea mai îngustă stradă din Canada, având o lăţime de 1,52 de metri. Locul este înţesat cu mici magazine ce o fac să fie o stradă aglomerată.
  • Strada Trezoreriei, din St Augustin, Florida, este cea mai îngustă stradă din SUA Are 2,13 metri și este asemuită cu Marele Canion. Strada duce către clădirea Trezoreriei Regale Spaniole. A fost proiectată astfel încât pe lăţimea ei să încapă doar doi bărbaţi care să poată duce cu ei „un sac de galbeni”. O căruță ar fi putut fi jefuită.
  • Tunelul Guoliang. Este o stradă care trece printr-un tunel „scobit” în stâncă, în China, în regiunea Henan. Pe acest drum prăpăstios, abia încap două autoturisme.
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp