Cele șase „porunci” ale lui Ashley Graham ca să te simți bine în pielea ta, chiar și dacă ai kilograme în plus

Cele șase „porunci” ale lui Ashley Graham ca să te simți bine în pielea ta, chiar și dacă ai kilograme în plus
Ambasadoarea mișcării de pozitivitate corporală, Ashley Graham, 35 de ani, este un model și prezentator de televiziune american. După o carieră de modelling, care a dus-o inclusiv pe coperta celebrei reviste Sports Illustrated, ediția pentru costume de baie 2016, a ajuns să cântărească multe kilograme în plus. Dar se simte excelent cu ele, și nu are nicio problemă că poartă haine mai mari decât XL.

Ashley Graham, una din ambasadoarele celebre ale mișcării body-positivity, a declarat pentru Vogue care sunt cele șase „porunci” după care se ghidează în viață pentru a se accepta și a face față oricărei provocări. Vedeta este, de anul acesta, și mama a doi băieței, gemeni.

„Corpul tău va schimba într-o zi viața cuiva”,  asta i-a spus mama ei atunci când a început să se îngrașe, iar agenții îi cereau imperativ să slăbească. Ashley Graham a defilat pe podium pentru cei mai mari designeri, a fost printre cele mai bine plătite 10 modele din lume și a pozat pentru prima dată pentru ediția franceză a revistei Vogue în noiembrie 2018.

Astăzi, prin afirmații pozitive și diagrame de vizualizare, Ashley Graham și-a construit o tărie de caracter și o minte de oțel împotriva tuturor celor care au probleme cu greutatea ei Această filozofie ultra (body) pozitivă a animat și conferința sa de la Vogue Fashion Festival, unde, ca un adevărat model de dezvoltare personală, a făcut publice cele șase „chei” pentru îmbunătățirea stimei de sine.

1. Repetați afirmațiile pozitive în fiecare dimineață

„Poate părea ciudat, mai ales la început, dar repetarea afirmațiilor în fiecare dimineață în fața oglinzii poate schimba cu adevărat viitorul. Când am fost într-o perioadă de criză, când am vrut să las totul, a trebuit să-mi schimb felul în care mă adresam, să-mi schimb limbajul. Așa că mi-am creat afirmații pentru mine: „Sunt îndrăzneață”, „Sunt strălucitoare”, „Sunt frumoasă”. Aceste trei fraze simple repetate zilnic m-au ajutat cu adevărat să ies din impasul în care mă aflam”.

2. Încercați psihologia inversă

„Pentru a intra în industria modei, care nu-mi înțelegea corpul, a trebuit să fiu puternică. Pentru că această industrie este dispusă să vă manipuleze și să vă controleze corpul dacă o lăsați. Dacă nu-mi plăcea cine eram în acel moment, mi-ar fi dictat asta. Am făcut psihologie inversă și întotdeauna am venit la un loc de muncă fericită, pozitivă și recunoscătoare, ceea ce a făcut ca fiecare moment să fie o experiență de învățare.

Există o regulă simplă: dacă ești amabil, oamenii vor fi întotdeauna amabili la rândul lor. Niciodată nu am avut o experiență neplăcută fiind drăguță. Indiferent de lumea în care lucrezi, poți ajunge mai departe în viață dacă ești amabil. În cele din urmă, cea mai mare lecție pe care am învățat-o în viață este că toți trecem prin provocări și dificultăți, dar ceea ce contează cu adevărat este modul în care le gestionăm”.

3. Fiți verticali și luptați pentru cine sunteți

„O fană mi-a scris odată: Arăți de parcă ai fi însărcinată!, iar eu i-am răspuns: Nu, dragă, e doar grăsime.

Este adevărat, am grăsime în partea de jos a burții, dar asta nu mă împiedică să-mi petrec jumătate din viață în bikini.

Răspunzând la acest comentariu, am vrut să le arăt fanilor mei, în special fetelor tinere, că este în regulă să le răspund. Nu este nimic în neregulă cu asta. Nu trebuie să înjurați sau să fiți agresivi, deoarece nu este vorba de a dovedi ceva, ci de a apăra ceea ce sunteți”.

4. Aveți grijă de corpul dumneavoastră

„Există o concepție greșită conform căreia femeile puternice nu fac exerciții fizice, nu mănâncă sănătos și pur și simplu nu au grijă de corpul lor. Și, sincer, este exact opusul! Încerc să mănânc foarte sănătos, fac sport de 3-5 ori pe săptămână. Exercițiile fizice sunt foarte importante pentru mine din punct de vedere mental. Acest lucru ar trebui să se aplice tuturor, indiferent dacă ești cea mai slabă fată sau cea mai puternică fată din lume, este vorba doar de a avea grijă de cine ești”.

5. Faceți-vă grafice de vizualizare

Îmi stabilesc obiective pe termen scurt: obiective pentru 1 an, 3 ani și 5 ani de acum încolo. Nu m-am gândit la 10 ani de acum încolo, pentru că îmi place să urmăresc procesul și să văd unde mă duce viitorul. Pentru a face acest lucru, îmi creez grafice de vizualizare. (…) Am fost unul dintre primele modele plus size care au semnat un contract de frumusețe când rujurile nu au mărime! (n.r. pentru Revlon) Oricum, este important să vizualizezi ceea ce îți dorești cu adevărat și să știi ce se poate întâmpla”.

6. Munciți din greu pentru ceea ce vă doriți cu adevărat

„Muncește din greu și fă ceva în fiecare zi care să te ducă la nivelul următor și să te împingă cu o treaptă mai departe în cariera ta. Nu te opri niciodată. Dacă este ceva ce îți dorești cu adevărat să faci și crezi în asta, atunci fă-o! Am profitat de fiecare oportunitate care mi-a ieșit în cale. Nu am spus niciodată nu și nu am renunțat niciodată. Nu am lăsat niciodată pe nimeni să-mi ia locurile de muncă, pentru că am simțit că sunt pentru mine. Asta a fost ceea ce a trebuit să fac”.

Sursa foto: Instagram