Premierul Cîțu ne-a lăsat cu gura căscată! Probabil că și pe Mugur Isărescu căruia i-a răspuns

Premierul Cîțu ne-a lăsat cu gura căscată! Probabil că și pe Mugur Isărescu căruia i-a răspuns
Poate nu ați știut că o ducem bine și că salariile au crescut. Așa spune premierul Florin Cîțu. A dat un exemplu care ne-a lăsat cu gura căscată, probabil că și pe Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu.

Sunt tot mai multe salarii mari în România, spune prim-ministrul Florin Cîțu. El spune că a crescut ponderea celor care au salariu mai mare de 1.000 de euro. Ba, mai mult, 1% din români câștigă peste 3.000 de euro!

Premierul Cîțu ne-a lăsat cu gura căscată!

Premierul Florin Cîțu continuă să aibă o părere foarte bună despre guvernarea României. Spune că o ducem bune, salariile cresc, iar inflația este sub control.

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, 10 august, că „avem din ce în ce mai multe salarii mari” în România. Prim-ministrul a afirmat că datele pe care le-a consultat arată că a crescut ponderea celor care au salariu mai mare de 1.000 de euro. Așa a răspuns Florin Cîțu la întrebările despre prognoza BNR privind inflația.

”Salarizarea e determinată de piață, de cerere și de ofertă. Și salariile, și prețurile sunt determinate de cerere și de ofertă, nu de intervenția Guvernului. Noi suntem o guvernare liberală”, a mai afirmat prim-ministrul.

Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară

Șeful Guvernului a mai vorbit și despre rectificarea bugetară. „În continuare, rectificarea trebuie să țină cont de constrângerea pe care o avem de a ține deficitul sub 7,16% din PIB. Nu poți să mulțumești pe toată lumea. Au fost cereri de 40 de miliarde de la toate ministerele. Nici un minister nu are 100% execuția bugetară.

De aici pornim. Sunt bani pentru a implementa programul de guvernare. Sunt bani pentru a ne asigura că investițiile continuă, că menținem ritmul de creștere economică”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Acesta a mai precizat că „deficitul bugetar, care era la începutul anului de 80 de miliarde, va crește cu 2,5 miliarde la rectificare, dar va scădea ca procent din PIB.”

Banca Națională a României (BNR) a majorat de la 4,1% la 5,6% estimarea de inflație la finele acestui an și de la 3% la 3,4% estimarea pentru anul viitor.

Întrebat pe marginea acestui subiect, Florin Cîțu a fost optimist. „E o estimare a BNR. Eu vă spun că am văzut ieri niște cifre foarte interesante cum mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net. Crește ponderea celor care au salariu mai mult de 1.000 de euro. Asta arată că mergem spre direcția pe care am vrut-o de la început. Că România nu mai e o țară cu salarii mici. Avem din ce în ce mai multe salarii mari”.