Prima țară în care nu vor mai fi vândute haine de blană

Prima țară în care nu vor mai fi vândute haine de blană
O decizie fără precedent pentru protecția animalelor a fost luată în urmă cu câteva ore. Autoritățile unei țări au decis că în aceasta nu se vor mai putea vinde haine din blană naturală.

Prima țară în care nu vor mai fi vândute haine de blană este Israelul. Această țară a interzis miercuri prin decret ministerial comerţul cu blănuri de animale pentru industria modei. Israelul a devenit astfel prima ţară care a adoptat o legislaţie atât de strictă, a anunţat Ministerul israelian al Mediului, relatează AFP. Discuțiile în acest sens sunt destul de intense în industria modei. Recent, casa Armani a anunțat renunțarea la blănurile naturale, în anii viitori.

Trebuie spus că mai multe ţări din lume au adoptat interdicţii parţiale asupra comerţului cu blănuri naturale. Mai ales pentru speciile deosebit de ameninţate, precum focile. Comerţul cu blănuri e interzis doar în câteva oraşe şi regiuni ale lumii, precum Sao Paulo (Brazilia) şi în statul american California. India a adoptat o reglementare similară la nivel naţional. Însă doar pentru blănurile de nurcă, vulpe şi şinşila.

Prima țară în care nu vor mai fi vândute haine de blană

„Comerţul cu blănuri de animale, atât pentru import, cât şi pentru export, va fi interzis, cu excepţia nevoilor din cercetare, învăţământ şi anumite tradiţii religioase”, a anunţat ministerul israelian într-un comunicat. Interdicţia va intra în vigoare peste şase luni.

„Industria comerţului cu blănuri provoacă suferinţe inimaginabile animalelor. Acest decret va transforma piaţa modei israeliene, făcând-o mai bună în ceea ce priveşte respectarea normelor de mediu”, a declarat în acelaşi comunicat Gila Gamliel, ministrul Mediului din Israel.

Va exista o excepție, pentru „schtreimel”

Utilizarea blănurilor animale, folosite pentru realizarea tradiţionalului „schtreimel”, cunoscuta pălărie din blană naturală pe care o poartă unii dintre evreii ultraortodocşi, rămâne autorizată.

Ministerul Mediului a publicat o scrisoare primită de la Jane Halevy-Moreno, directoarea Coaliţiei internaţionale împotriva blănurilor naturale (IAFC), care a afirmat că decretul semnat miercuri reprezintă „un gest istoric”. „Israelul este prima ţară din lume care îşi închide porţile în faţa acestei industrii pline de cruzime”, a declarat Jane Halevy-Moreno. Amintim că Israelul a interzis deja încă din 1976 creşterea animalelor pentru blănurile lor.

Sursa foto: Instagram

Se vinde cadoul primit de prințesa Diana de la prințul Charles. Este în stare impecabilă