Prima victorie în justiției a „senatoarei cu botniță”. Șoșoacă contra Senat

Prima victorie în justiției a „senatoarei cu botniță”. Șoșoacă contra Senat
Grupul PNL din Senat nu a reușit să câștige procesul cu senatoarea Diana Șoșoacă. Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză parlamentarei independente.

Dosarul, aflat pe rolul Curții de Apel București, a fost inițiat de Biroul Permanent al Senatului. Grupul parlamentar al PNL a făcut o sesizare în primăvara acestui an către Comisia Juridică împotriva senatoarei Șoșoacă pe care o acuza de comportament inadecvat. S-a cercetat și Comisia Juridică a întocmit un raport privind „abaterile de la deontologia parlamentară”. Pe baza acestui raport, vocala senatoare a fost sancționată destul de dur.

„Cu majoritatea voturilor membrilor comisiei au fost constatate un număr de 5 abateri de la prevederile regulamentului, care se subscriu aplicării unei sancțiuni: nerespectarea legilor în vigoare și a prevederilor regulamentului Parlamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios și calomniator la adresa altor membri ai parlamentului în cadrul ședințelor de plen și încălcarea solemnității ședințelor de plen prin nerespectarea regulilor privind luarea de cuvânt”, anunța la vremea respectivă Iulia Scântei, președintele Comisiei Juridice.

Diana Iovanovici Șoșoacă, cunoscută acum în toată lumea ca „senatoarea cu botniță” după ce a apărut cu botniță în loc de mască, a dat Senatul în judecată și acum a venit decizia: a câștigat procesul.

Ce decizie au luat magistrații de la Curtea de Apel București

Sancțiunea primită de la Senat arăta că Diana Șoșoacă nu mai avea dreptul de a reprezenta Senatul României timp de trei luni.

Sâmbătă, 18 decembrie, senatoarea a anunțat pe contul de Facebook decizia pe care au luat-o magistrații de la Curtea de Apel București. A scris cu majuscule, ca să își arate cu claritate victoria.

„CURTEA DE APEL BUCURESTI A ANULAT SANCTIUNEA DNEI SENATOR AVOCAT DIANA IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ, PRIN CARE SENATUL ROMANIEI I-A RETRAS DREPTUL DE A MAI REPREZENTA SENATUL TIMP DE 3 LUNI, PENTRU DECLARATII SI OPINII POLITICE SI COMPORTAMENT INADECVAT IN SALA DE PLEN, (pentru ca spunea adevărul despre vaccinuri, drepturile românilor anulate de putere, parlament, guvern,)ACT UNIC LA NIVEL INTERNATIONAL!
MULȚUMESC DNEI AVOCAT GABRIELA NUȚ PENTRU REPREZENTARE, AJUTOR SI ABNEGATIA EI, LUPTA EI CONTINUA PENTRU A MI SE FACE DREPTATE!

MULȚUMESC COMPLETULUI CURȚII DE APEL BUCURESTI, PROFESIONIST, INDEPENDENT CARE A RESPECTAT PRINCIPIUL IMPARȚIALITĂȚII SI NU S-A LASAT INFLUENȚAT DE PRESIUNEA POLITICA A CAZULUI!

ATAT TIMP CAT EXISTA ASTFEL DE JUDECATORI SI PROCURORI, ROMÂNIA ARE SANSA RENAȘTERII SI ELIBERARII, IAR ADEVARUL TRIUMFA SI NE IZBAVESTE!
MULȚUMESC PREOTILOR PENTRU SUSTINERE SI RUGĂCIUNI!
MULȚUMESC TIE, POPOR ROMAN, ACEA PARTE CARE LUPTA SI CREDE IN ADEVAR SI DREPTATE!”, a fost mesajul scris azi, sâmbătă 18 decembrie, de Diana Șoșoacă, pe contul de Facebook.