Prințul Charles vorbește despre importanța modei atemporale. Ce stil a adoptat el

Prințul Charles vorbește despre importanța modei atemporale. Ce stil a adoptat el
Prințul Charles scoate în evidență importanța deținerii unei garderobe semnificative și de lungă durată.

Într-un nou interviu cu editorul șef al British Vogue, Edward Enninful, prințul a discutat despre mantra sa de-a lungul vieții de a adopta o garderobă atemporală și despre modul în care stilul său s-a schimbat de-a lungul anilor.

„Am crezut că sunt ca un ceas oprit, am dreptate de două ori la fiecare 24 de ore. Dar … mă bucur foarte mult că tu crezi că are stil. Sunt norocos pentru că pot găsi oameni minunați care sunt geniali producători de lucruri pe care le apreciez și, din această cauză, încerc să le mențin mai mult timp. Și durează mai mult, chiar o fac.”, i-a spus Charles lui Enninful. 

Prințul este bine cunoscut pentru repararea pantofilor săi și pentru îmbrăcarea costumelor vechi fabricate manual, la Saville Row din Londra.

„Se întâmplă să fiu unul dintre acei oameni care ar face reparații de încălțăminte, sau orice articol vestimentar dacă pot, mai degrabă decât să le arunc. Și de aceea cred că, din punct de vedere economic, există oportunități uriașe pentru ca oamenii să înființeze întreprinderi mici implicate în reparații, întreținere și reutilizare. Când eram copil, ne dădeam pantofii jos la șablonul din Scoția și priveam cu fascinație cum rupeau tălpile și apoi puneau tălpi noi”, a spus el.

Ce cauze susține prințul Charles

Explicând modul în care moda și stilul sunt legate în cele din urmă și de sustenabilitate, prințul a vorbit și despre una dintre cele mai îndrăgite cauze, pe care le susține.

„Dar mi se pare că există oportunități uriașe, mai ales acum, în întregul sector al modei durabile, de a contracara această tendință extraordinară de îmbrăcăminte de aruncat sau de a arunca totul, sincer. Consumatorul are o putere imensă în a decide de unde să cumpere, iar cele mai bune companii vor conduce calea, sperăm, demonstrând că, dacă urmați principiile corecte de funcționare, nu numai că vă deplasați din ce în ce mai mult către net-zero, dar eliminați și poluarea din lanțurile de aprovizionare”, a povestit prințul.

Vești de la Andreea Bălan. Vedeta a făcut un anunț important