Simona Ionescu / Redactor Șef

Profilerul FBI a convins judecătorii că mezzosoprana de la Iași nu a murit accidental. „Capul ei a fost minge de fotbal”

Profilerul FBI a convins judecătorii că mezzosoprana de la Iași nu a murit accidental. „Capul ei a fost minge de fotbal”
Împrejurările misterioase care au dus la moartea violentă a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară sunt departe de a fi elucidate. Ancheta va fi reluată pentru a se stabili exact vinovăția soțului artistei.

Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață în noaptea de 23 spre 24 decembrie 2020, după șapte luni de suferință. Deși inițial s-a spus că soprana a fost victima unui accident casnic, se pare că lucrurile nu stau chiar așa.

La proces a reieșit că decesul femeii ar fi fost cauzat de căderea pe scări, existând suspiciuni în privința soțului mezzosopranei, aflat la momentul tragediei în locuință. Acum, dosarul morții artistei a fost oprit de la judecată.

A lăsat-o să zacă, deși avea craniul și bazinul fracturate

Inițial, pe numele lui Codrin Nicoară a fost deschis dosar penal, fiind acuzat doar pentru că a lăsat fără ajutor o persoană aflată în primejdie. Mergând pe ideea că este vorba despre un caz de violență în familie, rudele artistei au cerut ca pianistul să fie cercetat pentru omor, ceea ce s-a și întâmplat.

La doi ani de la deschiderea anchetei, dosarul a fost însă oprit de instanță, după ce judecătorii au decis că este nevoie de o nouă cercetare pentru încadrarea corectă a faptelor. Astfel, anchetatorii trebuie să reia ancheta ca să stabilească faptele pentru care va fi cercetat soțul mezzosopranei.

Colegul meu a găsit o soluție și dosarul dumnealui, printr-o încheiere, a plecat la Tribunal. Fiind redeschisă urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și complicitate la omor, Tribunalul trebuie să facă cercetări și să vadă care este infracțiunea corectă pentru care ar trebui să fie cercetat domnul Nicoară’ a spus Cristina Vîlcu, judecător la secția penală a Judecătoriei Iași.

Acum anchetatorii trebuie să stabilească dacă este vorba despre infracțiunea de omor sau despre lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în primejdie.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei Naționale din Iași, a suferit, în mai 2020, mai multe leziuni grave la nivelul creierului, toracelui și abdomenului, după ce a căzut pe scările din casă. La momentul căzăturii, în casă se mai afla și soțul său, pianistul Codrin Nicoară. Acesta nu a chemat Ambulața, ci a lăsat-o pe artistă să agonizeze până a doua zi, când bărbatul și-a chemat mama să-l ajute.

Șapte luni mai târziu, după internări succesive în spitale din Iași, artista a murit.

Opinii șocante despre ce s-a  întâmplat cu artista

Cu toate că, inițial, decesul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a fost încadrat ca accident casnic, opiniile specialiștilor au contrazis această ipoteză. Profilerul FBI Mihaela Brooks a susținut că anchetatorii de la Iași ar fi făcut o serie de greșeli și că mezzosoprana ar fi fost, de fapt, ucisă de soțul ei.

Cei doi au oferit detalii șocante despre ce s-a petrecut înaintea morții artistei. Mihaela Brooks consideră că rănile suferite la cap de către artistă nu ar proveni de la accident, ci că ar fi rezultatul unei crime cu sânge rece.

,,Despre expertizele medico-legale îmi permit eu să spun că avem expertize ale unor oameni de știință în domeniu pe care nimeni nu le poate contrazice, științific vorbesc. Tot ceea ce face la cazul acesta și la fiecare caz în parte este pe bază de știință. Ceea ce avem este cu totul în favoarea noastră și eu, personal, spun că mezzosoprana nu a avut niciun accident, a fost ucisă cu sânge rece!

Și apropo de această ucidere, prima dată când am preluat dosarul expresia mea a fost: „capul ei a fost ca o minge de fotbal”. Un alt specialist, nu am voie să dau numele lor, a spus: „creierul ei a fost făcut șnițel”, un alt expert, care este la caz, a spus că „a bătut-o până nu s-a mai putut, până a obosit”, a spus Mihaela Brooks.

Foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre