Propunerile casei Dior la Săptămâna Modei: Cum ne vom îmbrăca după pandemie

Propunerile casei Dior la Săptămâna Modei: Cum ne vom îmbrăca după pandemie
Casa de modă Dior a transformat cu această ocazie podiumul într-o uriaşă ruletă pentru a prezenta tendinţele sale pentru vara viitoare. Brandul a readus în prim plan detalii inspirate din anii 1960.

Casa de modă Dior a transformat cu această ocazie podiumul într-o uriaşă ruletă pentru a prezenta tendinţele sale pentru vara viitoare. Brandul a readus în prim plan detalii inspirate din anii 1960.

Au reînceput defilările la Săptămâna Modei de la Paris, iar ceea ce a prezentat Dior a adus zâmbete pe fețele celor din public și nu numai, arătând o mostră veselă despre cum ne vom îmbrăca după pandemie.

Directoarea de creaţie a casei, Maria Grazia Chiuri, a mizat pe splendoarea anilor ‘ 60. În acei ani, casa Dior, care-l avea designer pe Marc Bohan, aducea un suflu inovator şi renunţa la creaţiile voluminoase ale anilor ’50. El a promovat noua linie –  croieli drepte, fuste mini, imprimeuri geometrice şi jachete scurte. Pe toate acestea, Chiuri le-a recuperat adăugându-le un aer sportiv.

Marc Bohan şi-a intitulat atunci stilul „slim look”. Criticii au prezis că va schimba complet lumea modei. Și au avut dreptate. Noua colecţie Dior aruncă o privire ludică spre viitor recuperând mini-jupa, ca element cheie al perioadei post-pandemice.

Cum ne vom îmbrăca după pandemie

Nuanţele de galben lămâie, verde crud, roşu aprins şi fucsia au predominat în colecţia pe care Maria Grazia Chiuri de la Dior a propus-o ca pe o regândire a regulilor de joc.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Ruleta Dior, intens colorată

Podiumul, conceput ca o imensă ruletă, cu căsuţe de toate culorile în care modelele rămâneau statice până în momentul în care începeau să defileze, este o creaţie a artistei Anna Paparatti. Spectatorii au avut astfel timp suficient pentru a urmări toate detaliile vestimentare.

În concluzie, după pandemie ne vom îmbrăca foarte colorat. Rochiile scurte cu guler rulat, formele geometrice, animal print-urile, sau pantalonii scurţi purtaţi cu sacouri stil bolero cu umerii bine definiţi, reprezintă noile tendințe.

Culorile au permis reinventarea unor modele clasice Dior. De exemplu, jacheta-pantalon neagră clasică a fost modernizată în tonuri electrice vii. Iar pantalonii bermude au primit eleganță, fiind purtaţi cu sacouri scurte până în talie.

Designerul Dior a intervenit și asupra materialelor. În locul ţesăturilor naturale, ecologice şi reciclabile, Dior a recuperat nailonul, neoprenul şi materialele strălucitoare. De asemenea, casa de modă a renunțat la pantofii cu toc în favoarea unor încălțări comode.

Modelele au purtat balerini sau sandale romane cu bretele subţiri, modernizate în culori fluorescente, sau cizme cu talpă joasă şi cu vârful pătrat. Ultimii ani au fost pentru casa Dior o epocă de transformare şi de tranziţie la o modă mai comercială, dar mai feministă.

Sursa foto: Instagram / Dior