Psihologia credințelor extraordinare: Astrologia. Ce spun studiile despre încrederea oamenilor în stele

Psihologia credințelor extraordinare: Astrologia. Ce spun studiile despre încrederea oamenilor în stele
De mii de ani, oamenii au început să dezvolte o credință extraordinară în astrologie. Astrologia este corelația potrivirii trăsăturilor și evenimentelor vieții cu poziția soarelui și a obiectelor astronomice la ora exactă a nașterii tale.

Psihologia credințelor extraordinare: Astrologia. Există multe tipuri diferite de astrologie. Acestea diferă în funcție de cultura individuală în care se dezvoltă. Deși astrologia este folosită pe scară largă încă din timpurile străvechi, este practicată adesea astăzi în încercarea de a prezice viitorul. Mai este folosită pentru a înțelege mai eficient sinele și relațiile interumane. 

Analizând harta natală, aceasta este o diagramă care prezintă poziția tuturor obiectelor astronomice din sistemul solar la momentul nașterii unei persoane. Vă dezvăluie semnele astrologice personale. Aceste semne sunt o descriere tangibilă pe care astrologii o folosesc pentru a corela cu trăsături sau circumstanțe.

Interpretarea

Psihologia credințelor extraordinare: Astrlogia. Tendința oamenilor de a interpreta lucruri joacă un rol important în studierea astrologiei. Descrierile tind să fie generale și ar putea fi aplicate în moduri diferite cu oameni diferiți.

Astrologii și cei care urmăresc astrologia tind să îmbrățișeze și să interiorizeze descrierile într-un mod care se potrivește cel mai bine. Orice disonanță cognitivă care poate apărea prin descrieri care nu par să se potrivească poate fi rezolvată indicând semnele astrologice alternative pe care le deține o persoană, altele decât semnul solar standard. 

Putem crede în astrologie precum s-a crezut în Busolele Lodestone

În ciuda lipsei unui mecanism de acțiune cunoscut care să nu contrazică principiile științifice de bază, s-a susținut că lipsa unui mecanism adecvat nu acționează neapărat ca o justificare a neîncrederii. 

Busolele Lodestone au fost folosite cu succes timp de secole înainte ca termenul de câmpul geomagnetic al Pământului să fie înțeles. În ciuda unui mecanism de acțiune înțeles de atâta timp, aceste busole au fost invocate pentru navigație.

Experimentul lui Shawn Carlson

Un astfel de experiment a fost realizat de Shawn Carlson (un fizician, scriitor și educator). L-a pornit la începutul anilor 1980. În acest experiment, astrologi foarte apreciați au fost testați. Se verifica dacă aceștia pot atribui corect harta natală unui subiect pe baza trăsăturilor lui de personalitate.

Mai exact, acești astrologi au fost examinați pentru a vedea dacă pot atribui corect harta natală individuală. 

Rezultatele acestui studiu au arătat că astrologii respectați nu au reușit să atribuie graficul corect subiectului. Nu numai că există un mecanism de acțiune necunoscut prin care operează astrologia. Este foarte puțin probabil să existe un mecanism care să fie descoperit.

Astrologia conectează oamenii

Datorită istoriei sale profund bogate, utilizarea astrologiei a fost observată în toată lumea. Indiferent de mediul cultural, credința că momentul nașterii are un rol în ceea ce ești ca persoană, a conectat oamenii din toate categoriile sociale. 

Deși s-au arătat dovezi că astrologia nu funcționează în interpretarea lumii din jurul nostru, ea este încă puternic înrădăcinată în cultura modernă. 

Pe scurt, astrologia continuă să existe. Deoarece trăsăturile semnelor astrologice sunt atât de generalizate, nu este dificil pentru aproape nimeni să conecteze o credință ușor de respins în viața lor personală. 

Chiar dacă astrologii acceptă că acest fenomen nu are un mecanism de acțiune cunoscut și s-a dovedit că nu este mai bun decât întâmplarea, ei susțin totuși că există o relație de cauzalitate între harta natală și personalitatea lor. 

Cu o urmărire internațională atât de dedicată, indiferent cât de variază de la cultură la cultură, astrologia a rămas prezentă de-a lungul istoriei.

Horoscop Minerva – 1 martie. Pluto, în semn de Pământ, aduce boală sau cutremur