Pulpe de curcan în crustă de aluat

Pulpe de curcan în crustă de aluat
O rețetă spectaculoasă și relativ ușor de preparat, care pune în valoare aromele. E o rețetă ușoară și potrivită pentru o sărbătoare sau când ai oaspeți.  Pulpele de curcan în crustă de aluat se potrivesc perfect cu o garnitură de cartofi, cu ciuperci, cu porumb copt sau cu salată.

Pulpe de curcan în aluat

Ingrediente friptură: 2 pulpe de curcan mari ( 2 kg), sare după gust, 5 căței de usturoi, 2 crenguțe de rozmarin, piper, boia de ardei dulce, coriandru măcinat, busuioc, oregano ( câte o linguriță din fiecare condiment măcinat).

Ingrediente aluat: 300 ml apă , 550 g făină, 1 linguriță sare, semințe de susan.

Preparare: Mai întîi pregătim pulpele. Le spălăm bine sub jet de apă, după care le condimentăm. Într-o farfurie amestecăm condimentele (piperul, boia de ardei, coriandru, sarea, busuioc, oregano). Cu mânile frecăm bine pulpele cu acest amestec. Cu ajutorul unui cuțit facem găuri pe suprafața pulpelor. În găurele introducem cățeii de usturoi. Sub piele punem crenguțele de rozmarin. Lăsăm pulpele să se pătrundă de aroma mirodeniilor, în frigider timp de o oră.


Simona Halep și Sorana Cîrstea îngroapă securea războiului

Alina Pușcaș dezvăluie secretul siluetei de fotomodel. Exclusiv


Între timp facem aluatul. Amestecăm ingredientele pentru aluat. Formăm o cocă moale. O punem la rece în peliculă alimentară până vom avea nevoie de ea.

După ce pulpele s-au condimentat, le învelim mai întâi în hîrtie pentru copt, apoi în folie de aluminiu. Le punem timp de 1 oră pe grill acoperit cu capac sau în cuptor. Peste 1 oră dezvelim pulpele de hârtie și de folie și le lăsăm încă 10 – 15 min.

Între timp, divizăm coca de aluat în 2 bile. Fiecare bilă o întindem cu sucitorul. Punem pulpa pe foaia de aluat și o învelim toată. Le punem pe o tavă tapetată cu hîrtie. Ungem aluatul cu gălbenuș de ou și o presurăm cu semințe de susan. Punem pulpele învelite de aluat în cuptor până crusta de aluat se va rumeni frumos la suprafață.

Sursa: Bunica.md