Puteți vizita Muzeul Țăranului Român inclusiv pe tabletă și telefon. Care sunt noutățile

Puteți vizita Muzeul Țăranului Român inclusiv pe tabletă și telefon. Care sunt noutățile
O expoziție generoasă și tururi ale unora din cele mai frumoase biserici se pot vedea la Muzeul Național al Țăranului Român. Instituția e unul dintre primele muzee din România care a făcut trecerea către spațiul virtual, putând fi vizitat de către oricine și de oriunde, din fața unui calculator, reia tururile virtuale. Iată care sunt noutățile.

Muzeul Național al Țăranului Român a intrat în online încă de acum un deceniu. În 2010 a fost lansat turul virtual al expoziției permanente a muzeului. În 2012 s-a finalizat turul virtual pentru bisericile din lemn aflate în custodia MNȚR, iar în 2013 s-a realizat Muzeul virtual al Copilăriei.

După 10 ani, în decembrie 2020, toate aceste proiecte au fost reînnoite, odată cu perimarea tehnologiei flash și migrarea către limbajul html5, astfel încât publicul vizitator poate accesa tururile virtuale nu numai de pe desktop, varianta recomandată de vizitare pe internet, ci și de pe smartphone ori tabletă.

Expoziția permanentă a Muzeului beneficiază de un tur virtual deosebit de bogat, fiecare sală fiind reprezentată prin mai multe panorame foarte detaliate, însoțite de explicațiile bilingve română/engleză ale audio-ghidului. Vă propunem un tur virtual interactiv, conceput în dialog cu vizitatorul, așa cum a fost gândită dintru început și expunerea. Turul virtual este disponibil online aici”, transmit reprezentanții instituției.

Ce puteți vizita online

Totodată, turul virtual al bisericilor Muzeului Țăranului cuprinde panorame ale celor cinci biserici din lemn care se află în custodia Muzeului, clădite în afara incintei: Groșii Noi, Julița și Troaș din județul Arad, și Lunca Moților și Bejan din județul Hunedoara.

După cum probabil știți, două sunt aduse la București și expuse, cea de la Mintia, în sala Reculegere, pe care o puteți vedea în turul expoziției permanente, și cea de la Bejani, aflată în curte. Celelalte patru, restaurate, păzite și îngrijite sunt conservate in situ. Bisericile pot fi vizitat accesând link-ul.

De asemenea, vă îndemnăm să copilăriți împreună cu familia prin Muzeul virtual al copilăriei.  Veți explora astfel imaginarul copilăriei de la sat și de la oraș și aflați despre sărbători, jocuri și jucării tradiționale, boală și vindecare, nume de băieți și fete, texte scrise de și pentru copii, și multe altele.

Iată ce se întâmplă la Cota 2000. Noutăți de ultimă oră

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp