Regina Elisabeta, mesaj de rămas bun: „El a fost, pur și simplu, forța mea și a rămas în toți acești ani”

Regina Elisabeta, mesaj de rămas bun: „El a fost, pur și simplu, forța mea și a rămas în toți acești ani”
Acestea au fost cuvintele reginei Elisabeta a II-a, în timp ce ea și-a descris soțul la aniversarea nunții de aur din 1997. Relația lor de peste 72 de ani a avut de înfruntat tot felul de momente și va rămâne cea mai mai longevivă căsătorie monarhică britanică din istorie.

Mesajul emoționant, rostit de regină în luna noiembrie a anului 1997 a fost reluat și postat pe conturile de socializare ale familiei regale, ieri, la o zi după decesul soțului ei, Prințul Philip. Lângă text a fost așezată o fotografie în care Regina apare împreună cu Prințul Philip.

„El a fost, pur şi simplu, forţa mea şi a rămas în toţi aceşti ani, iar eu şi familia, şi atât de multe ţări îi suntem îndatoraţi mai mult decât ar pretinde sau vom şti vreodată”, a rostit regina.

Fotografia și mesajul au fost postate sâmbătă, 10 aprilie, pe contul de Instagram. Sub fotografie se mai spune că Prințul Philip a jurat să-i fie „slujitor devotat, pe viață Majestății sale.

„Ducele a fost un consort devotat timp de aproape 70 de ani, de la încoronarea Majestății sale, în 1952 și până la moartea sa”.

Prințul Philip „a decedat în pace, la Castelul Windsor”

Palatul Buckingham a anunțat decesul, vineri 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, a Prinţului Phillip, consort al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

„Cu profundă tristeţe Majestatea Sa Regina anunţă decesul iubitului Său soţ, Alteţa Sa Regală Prinţul Philip, Duce de Edinburgh”, a transmis Palatul într-un comunicat.

„Alteţa Sa Regală a decedat în pace, în această dimineaţă, la Castelul Windsor. Alte anunţuri vor fi făcute la timpul potrivit. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care deplâng dispariţia sa”, se mai spune în respectivul comunicat.

Decesul a survenit la trei săptămâni după ce prințul a fost internat timp de lună în spital. Pentru o infecţie şi pentru o problemă cardiacă. După externare, acesta a revenit la castelul Windsor, situat la vest de Londra. Aici şi-a petrecut perioada de izolare alături de soţia sa, Regina Marii Britanii. Și-a dorit să moară acasă și nu la spital, au spus surse din palat.

Funerariile au fost organizate

Palatul este în doliu, englezii vin în fața porților și lasă mesaje și flori. Ieri s-au tras salve de tun.

„Deşi reprezintă un moment de tristeţe şi durere, zilele ce vor urma vor fi totodată o ocazie de a sărbători o viaţă remarcabilă”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Corpul ducelui de Edinburgh este depus în prezent în capela privată de la Castelul Windsor.

La 17 aprilie, sicriul va fi transferat la Capela St George pentru slujba de înmormântare care va începe cu un minut de reculegere la nivel naţional. Vor participa doar 30 de persoane, conform reglementărilor privind pandemia.

La sfârşitul serviciului religios, ducele de Edinburgh va fi depus în cripta regală din capela St George.

Omul care a dispărut din autobuz fără urmă. S-a îmbarcat, dar nu a mai ajuns niciodată la destinație