Regizoarea Chris Simion revine cu un spectacol-lectură după textul unui celebru călugăr

Regizoarea Chris Simion revine cu un spectacol-lectură după textul unui celebru călugăr
Nebunul, un spectacol metaforă gândit sub forma unei lecturi de tip performance, regizat și dramatizat de Chris Simion-Mercurian după textul unui celebru călugăr-scriitor și având-o în distribuție pe actrița Antoaneta Cojocaru, alături de coregrafa și dansatoarea Ioana Marchidan va avea premiera pe 18 august, de la ora 22, în închiderea ediției din acest an a Festivalului de Teatru Independent Undercloud.

Spectacolul metaforă Nebunul se va juca în grădina Muzeului Antipa. Accesul publicului, transmit organizatorii, va fi gratuit. Evenimentul propune publicului o întâlnire cu romanul omonim al celebrului monah-scriitor Savatie Batșovoi, într-o formă inedită.

Publicat în anul 2006, romanul Nebunul de Savatie Baștovoi a fost distins cu Premiul Consiliului Europei la Salonul Internațional de Carte Chișinău. Eseist, poet, romancier și teolog, Savatie Baștovoi este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori contemporani din Republica Moldova.

Romanul este dramatizat de Chris Simion-Mercurian, care semnează și regia spectacolului, propunând o revelare a problemelor actuale ale omenirii prin intermediul discursului unui sfânt – considerat inițial „smintit“. Vorbele acestuia capătă consistență în interpretarea actriței Antoaneta Cojocaru, în timp ce coregrafia semnată de Ioana Marchidan și proiecțiile video concepute de Bogdan Botofei vin să pună în valoare mesajul textului.


Răzvan Simion: „Primii 16 ani din povestea noastră”. Cine e și cum arată iubita?

16 august, sărbătoare mare în calendarul ortodox românesc. Prăznuim sfinți


Nebunul urmează să fie montat și pe scenă

„Fiecare dintre noi are o poveste adâncă și alege să o arate sau nu, să o împărtășească sau să o țină tainică. Nu tot ceea ce nu are logică e nebunie. Poate că ceea ce nu înțelegem la un moment dat, nu suntem pregătiți să înțelegem, poate că nu trebuie să înțelegem, ci doar să trăim și atât. Să nu-i judecăm pe cei pe care nu-i citim, căci uneori noi nu avem capacitatea să le atingem sufletul. În fiecare întâlnire există un sens. Și, la un moment dat, când și dacă ești pregătit, acesta se dezvăluie” – povestește regizoarea Chris Simion.

Nebunul urmează să fie montat și pe scena Teatrelli pentru a intra ulterior în repertoriul teatrului. În același timp, spectacolul în forma sa de performance-lectură prezentat la finalul Undercloud va fi filmat și disponibil ulterior spre vizionare și pe site-ul www.teatrelli.com, la secțiunea Spectacole online în cadrul seriei Teatrelli online.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp