Ceremonia din 2021 a premiilor Oscar, va fi produsă de regizorul Steven Soderbergh, cunoscut pentru pelicula „Contagion”. Organizatorii premiilor Oscar nu au anunţat încă dacă iau în considerare o ceremonie cu prezenţa fizică a vedetelor, una 100% virtuală (precum cea a Premiilor Emmy 2020) sau o combinaţie între cele două. dar au ales regizorul care a prezis pandemia, considerând că doar acesta poate face față cu brio provocării.

Contagion” – Epidemia: pericol nevăzut e un thriller medical care prezintă o pandemie ( fictivă). MEV-1, cauzată de un virus gripal. Filmul s-a inspirat din apariția sindromului respirator acut sever din 2003 și a gripei porcine în 2009. În timpul pandemiei COVID-19 din 2019–2020, filmul a reapărut în clasamentele de vizionări în luna ianuarie 2020.

În replică la modul în care pandemia de COVID-19 a afectat industria cinematografică, regizorul celui mai bine cotat film despre o pandemie a fost invitat să producă ceremonia pentru viitoarele Oscaruri.

Formatul ceremoniei Oscarurilor, indecis

Pandemia de coronavirus care a afectat Hollywoodul şi întregul calendar al industriei cinematografice, a determinat Academia Americană de Film să amâne cea de-a 93-a ediţie a premiilor Oscar, programată acum pentru 25 aprilie 2021, şi să relaxeze criteriile de participare, în momentul în care majoritatea cinematografele rămân închise publicului.

Formatul ceremoniei (100% virtuală sau nu) nu a fost încă stabilit în această etapă, însă Academia a dezvăluit marţi trio-ul „de vis” gândit să răspundă direct la situaţia neobişnuită şi să conceapă un spectacol urmărit în întreaga lume. „Următoarele premii Oscar sunt ocazia perfectă pentru a inova şi regândi posibilităţile în jurul unei ceremonii de premiere”, au declarat într-un comunicat preşedintele Academiei, David Rubin, şi directoarea sa generală, Dawn Hudson.

Cine sunt producătorii ceremoniei celor mai așteptate premii de film

Pentru a organiza această ceremonie într-un nou format, Steven Soderbergh, premiat cu Oscar pentru cel mai bun regizor pentru filmul „Traffic” (2000), va face echipă cu fostul producător al premiilor Grammy, Jesse Collins, şi cu producătoarea Stacey Sher („Django Unchained”).

Soderbergh şi Sher au mai lucrat împreună în trecut, la filmele „Erin Brockovich” şi „Contagion”, iar pentru acest din urmă film au fost lăudați pentru prezicerea, încă din 2011, a multor aspecte dictate de pandemia actuală: distanţare socială obligatorie, spitale şi morgi improvizate, cursa pentru obţinerea unui vaccin etc.

Regizorul american a fost ales anul acesta de Asociaţia Producătorilor de la Hollywood pentru a conduce o „unitate de criză” responsabilă cu organizarea reluării activităţilor cinematografice.

Exclusiv. Care e, de fapt, relația Oanei Roman cu soțul ei, Marius Elisei

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp