Simona Ionescu / Redactor Șef

Reguli importante pentru cumpărarea cărnii de miel. Iată la ce să fiți atenți pentru nu avea probleme

Reguli importante pentru cumpărarea cărnii de miel. Iată la ce să fiți atenți pentru nu avea probleme
Sărbătoarea Învierii Domnului se apropie, iar românii au început deja să caute cele mai bune locuri de unde să achiziționeze carnea de miel. Iată ce trebuie să știți.

E minunată o friptură de miel sau un borș, însă trebuie să fiți extrem de atenți când achiziționați acest tip de carne.

Specialiștii spun că pentru a vă asigura că ați cumpărat cea mai bună carne de miel, trebuie să o achiziționați doar din spații special amenajate și autorizate sanitar-veterinar. De asemenea, trebuie să fiți atenți la greutatea mielului. Acesta nu trebuie să aibă sub nouă kilograme, dar nici să fie mai mare de 13 kilograme.

Dacă va fi mai mic, atunci va fi mai greu digerabil, întrucât conține mai multe purine. Greutatea ideală pentru un miel de calitate este între 10-13 kilograme. De asemenea, specialiștii vă recomandă să evite să cumpere carcase de miel mai mici de 10 kilograme.

Carne de miel

Carnea trebuie să aibă o culoare rozalie

Atenție sporită vă trebuie și când cumpărați organele de miel, din care urmează să pregătiți deliciosul miel. Mirosiți întotdeauna înainte de a le cumpăra, pentru că acestea se alterează mult mai repede decât carnea. De asemenea, carnea de miel trebuie să aibă o culoare rozalie, și nu roșie și trebuie să fie elastică la atingere.

Dacă se întâmplă să fie lipicioasă, sub nici o formă nu trebuie achiziționată, pentru că nu este proaspătă. Nu în ultimul rând, carnea trebuie să aibă ștampila marcată de la medicii veterinari, semn că mielul a fost sănătos. Carnea de miel nu trebuie să fie nici prea uscată, nici prea umedă și nu are voie să aibă stropi de sânge pe ea. În plus, oasele nu trebuie să fie sfărâmate, iar carnea să aibă vânătăi.

Unde se depozitează carnea de miel

Carnea de miel nu se va cumpăra niciodată din locurile care nu au frigider și trebuie introdusă la rece. Ar fi bine dacă ar fi transportată în materiale de ambalare care sunt rezistente la vapori. În comparația cu carnea de porc și vită, carnea de miel conține foarte puțin colesterol și e bogată în fier, magneziu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre