Rețetă de efect: Salată Floarea Soarelui

Rețetă de efect: Salată Floarea Soarelui
O reţetă de mare efect ne propune bloggerul culinar Liana Sabău pe blogul ei, Pe masa din bucătărie.

E o simplă salată de cartofi cu ton, dar aranjamentul în formă de floarea soarelui e de mare efect. Musafirii vor fi încântaţi şi vor vorbi la superlativ de calităţile voastre de gospodină. Efectul e garantat, încercaţi-o, cu atât mai mult cu cât conține ingrediente simple și deloc  costisitoare.

În contextul în care toate s-au scumpit în perioada aceasta, e ideal să descoperim rețete care nu presupun resurse financiare importante și care, pe de asupra au un rezultat ieșit din comun. Pentru această rețetă de salată floarea soarelui nu va trebui să vă aprovizionați cu ingrediente sofisticate.

De ce e bine să mâncați ton

Tonul se remarcă prin cantitatea impresionantă de seleniu prezentă sub formă de „selenoneine” – o formă mai puternică de antioxidanţi,  care protejeazăde radicalii liberi și care poate co-exista cu mercurul, scăzând influența acestuia asupra organismului. Tonul este bogat și în complexul de vitamine B, dar conține și vitamina D, proteine, fosfor, potasiu, magneziu și mult-căutatele grăsimi sănătoase Omega-3 și Omega-6.

Ingrediente pentru salată floarea soarelui

o conservă de ton,
6 cartofi,
o conservă de porumb,
o cutie de chipsuri,
25g măsline negre,
maioneză,
sare,
piper

Mod de preparare

Cartofii se spală, se curaţă, iar se spală şi se pun întregi la fiert în apă cu sare. Tonul se lasă la scurs, la fel şi porumbul după ce-l clătim în mai multe ape. Măslinele le decojim şi le tăiem mărunt. După ce au fiert cartofii şi s-au răcit, îi tăiem cubuleţe, îi amestecăm cu ton şi maioneză.

Pe o farfurie albă-simbolizând ziua – montăm salata ca pe un cerc plin generos, presăram porumb, apoi măsline în mijloc.
Aranjam frumos chipsurile în formă de petale, cu curbura în jos. Sfat: folosiţi chipsuri la cutie, nu la pungă, pentru a reda ,,petalele” perfecte. Aceasta-i salata floarea soarelui deschisă.

Dacă doriți și varianta de salată floarea soarelui închisă, pe o altă farfurie-de culoare bordo, simbolizând apusul – aranjăm la fel salata, presăram porumb, apoi pe marginile cercului pătrunjel verde. Chipsurile le asezam de data aceasta cu curbura în sus, simbolizand petalele închise.

Sursa: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2010/12/salata-floarea-soarelui.html