Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă tradițională de tapioca braziliană, preparată de Nadia și Horia Dobrescu

Rețetă tradițională de tapioca braziliană, preparată de Nadia și Horia Dobrescu
Una dintre surprizele ediției 9 a sezonului 9 „Chefi la cuțite” a fost această rețetă tradițională de tapioca braziliană, preparată de Nadia și Horia Dobrescu.

Nadia și Horia Dobrescu, doi frați de 9 și respectiv 10 ani, au venit în ediția 9 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” să-i impresioneze pe cei trei chefi cu o rețetă tradițională de tapioca braziliană.

Cei doi copii, foarte pasionați de bucătărie chiar i-au surprins plăcut pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, care nu au recunoscut preparatul pe care l-au considerat inedit pentru ei și pentru concursul culinar. Dar, cu ingrediente de calitate, atent selecționate așa cum sunt cele din gama Lidl, pe care le folosesc atât concurenții cât și cei trei jurați, preparatele ies foarte savuroase.

Ingrediente pentru tapioca braziliană

600 gr amidon de tapioca, apă,, 500 gr cașcaval nesărat, 400 gr de ton în conservă în ulei de măsline (scurs bine de ulei), 100 gr de măsline verzi fără sâmburi, capere, 4 roșii, 1 legătură de pătrunjel, 100 gr rucola, 100 gr roșii uscate, 2 fire de ceapă verde, ulei de măsline , sare și piper, chili flakes

Mod de preparare

Într-un castron se pune amidonul de tapioca la hidratat cu apă și 1 linguriță de sare. Se amestecă bine pentru a se omogeniza, după care se lasă la hidratat făina timp de 3 ore. După cele 3 ore, dacă mai există surplus de apă în castron se scurge și la nevoie se mai poate adăuga puțin amidon până când tot excesul de apă este absorbit. Apoi cu o lingură se sparge în bucăți mari compoziția întărită.

Se pregătesc ingredientele umpluturii foilor de tapioca.

– tonul se scoate din cutie și se scurge foarte bine de uleiul în exces

– roșiile se toacă cubulețe și se pun într-un castron. Peste ele se adaugă pătrunjelul tocat și se lasă la scurs într-o sită.

– roșiile uscate se toacă cubulețe

– cașcavalul se rade

– ceapa verde se toacă mărunt

– măslinele se taie felii

– rucola se spală și se usucă foarte bine

Deasupra unui vas, se rad pe sită bucățile de compoziție până când se obține o pastă granulată și umedă. Se încinge bine tigaia la foc mediu. Apoi se presară făina de tapioca în strat cu ajutorul unei strecurători. Se lasă până când se desprinde ușor de pe margini și se întoarce pe partea cealaltă. după ce s-a obținut foaia se așează ingredientele.

Se începe cu cașcavalul, apoi uleiul, sarea, piperul, tonul, caperele, măslinele, ceapa, roșiile și rucola. Se pliază pe jumătate, se desprinde de pe margini și se presează bine cu spatula. Se întoarce și pe partea cealaltă și se mai lasă în tigaie 1 minut. Se transferă pe farfurie și se decorează cu salată rucola și felii de roșii. Ideal este ca această tapioca braziliană să fie servită imediat, cât timp este caldă.

Sursa: Chefi la cuțite

Sfaturi anti-îmbătrânire pe care dermatologii vă sugerează să le ignorați

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre