Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce mai face Costel Busuioc, tenorul-zidar. Acum 12 ani, i se spunea ”Pavarotti din Carpați”

Ce mai face Costel Busuioc, tenorul-zidar. Acum 12 ani, i se spunea ”Pavarotti din Carpați”
Acum 12 ani, Costel Busuioc a devenit vedetă peste noapte. Dintr-un zidar aflat în Spania, a devenit vedetă după ce în 2008 a câștigat concursul ”Hijos de Babel” cu vocea sa de tenor și a câștigat 100.000 de euro. Acum, și-a dedicat viața bisericii.

Costel Busuioc, un muncitor român aflat în Spania, a devenit cunoscut în toată lumea după ce în 2008 a câștigat cu vocea sa de tenor concursul ”Hijos de Babel”, organizat de televiziunea spaniolă, pentru muncitorii emigranţi.

În urma competiției, românul, care până atunci lucra ca zidar pentru a-și întreține familia numeroasă, a primit un premiu de 100.000 de euro și a încheiat un contract cu o casă de discuri și a început să călătorească în toată lumea pentru a cânta operă.

Ce mai face Costel Busuioc, tenorul-zidar

Costel Busuioc, un muncitor român aflat în Spania, a devenit cunoscut în toată lumea după ce în 2008 a câștigat cu vocea sa de tenor concursul ”Hijos de Babel”, organizat de televiziunea spaniolă, pentru muncitorii emigranţi. Câțiva ani mai târziu, de ziua lui, pe 21 octombrie (1974), puțini și-au amintit de Costel Busuioc și l-au felicitat pe ”Pavarotti din Carpați”.

Din banii câştigaţi după concurs, sub 100.000 de euro, după cum a declarat, Costel Busuioc şi-a cumpărat un teren de 5.000 mp lângă Arad, o maşină Opel Zafira de 19.000 de euro, dar a locuit cu chirie în Timişoara. El a povestit că a achiziţionat terenul nu pentru a construi o casă -ar fi fost prima din viaţa familiei lui, ci ca o investiţie din care să câştige mai mulţi bani. Asta gândea Costel Busuioc în 2008, dar criza l-a lovit în plin şi nu a putut vinde terenul care i-ar fi adus bani pentru un trai decent.

Costel Busuioc spunea că „nişte bani” veneau constant de la casa de discuri şi aceştia merg spre familie, dar a fost dat uitării curând și banii au fost din ce în ce mai puțini.

Dar viața mege înainte, iar Costel Busuioc a văzut cum îi cresc copiii. În octombrie anul trecut, Costel Busuioc a devenit socru mare după ce singurul său băiat, Daniel, s-a căsătorit cu iubita lui din liceu, Gabriela.

Costel Busuioc a devenit socru mare după ce singurul său băiat, Daniel, s-a căsătorit cu iubita lui din liceu, Gabriela
Maria Ioana Tabita, unul dintre cei patru copii ai lui ”Pavarotti din Carpați”, încearcă să îi calce pe urme tatălui său

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre