Simona Ionescu / Redactor Șef

Artistul Ilie Micolov și-a cântat singur ”La mulți ani!”. A murit abandonat, sărac și bolnav

Artistul Ilie Micolov și-a cântat singur ”La mulți ani!”. A murit abandonat, sărac și bolnav
”Dragoste la prima vedere” a fost un cântec foarte îndrăgit în anii ʹ80. Ilie Micolov, un moldovean solid, a avut un succes uriaș cu această piesă. 600.000 de persoane au cumpărat albumul său. A murit singur, sărac și bolnav.

Ilie Micolov a murit la vârsta de 68 de ani, la trei săptămâni după ce a împlinit această vârstă. Și-a cântat singur ”La mulți ani!” pentru că soția și fiica lui îl abandonaseră.

Mărturisea că nu mai avea bani pentru medicamente și pentru mâncare. În urma succesului său cu celebrul cântec primea câțiva bănuți, cât să îi ajungă să meargă o dată la cumpărături.

Ilie Micolov a compus piesa „Dragoste la prima vedere”, în 1983. Succesul a venit imediat

Ilie Micolov și-a cântat singur ”La mulți ani!”

Ilie Micolov a avut o soartă cruntă. În ultimii săi ani era bolnav, nu se mai putea deplasa și, deseori, era hrănit de vecini. Soția și fiica lui îl abandonase și nu îi mai trimiteau bani.

După ani de chin, artistul a murit pe 21 decembrie 2018, la trei sătămâni după ce împlinise 68 de ani. A decedat la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde fusese internat la Terapie Intensivă.

Artistul era internat în secţia de Terapie Intensivă a spitalului din data de 14 iulie, cu afecţiuni cardiace şi diabet. Inima lui mare a încetat să bată, obosită după atât de mare efort.

Celebrul cântăreţ era în pragul disperării. Nu avea pensie şi nici nu mai poate urca pe scenă. Se putea deplasa greu, doar prin casă, în cârje. Îl ajutau vecinii și puținii prieteni.

Familia l-a părăsit

Până în vara anului 2017, artistul mai primea sume de bani de la soţia şi de la fiica lui, stabilite în Germania. Însă brusc acestea l-au dat uitării.

”Nu mai vor să-mi răspundă la telefon. M-au lăsat singur şi fără bani pentru pastile. Fata mea, Elena, are un loc de muncă bun, iar soţia mea lucrează la un azil de bătrâni. S-au dezis de mine. Pe Elena n-am mai văzut-o din 2014. La începutul anului m-a făcut bunic, însă nici  pe nepot nu l-am văzut  vreodată”, a povestit Ilie Micolov, într-un interviu..

Și prietenii au fost tot mai puțini. Singurul care l-a ajutat cu adevărat a fost sufletistul Fuego, cel care a ajutat mulți artiști în nevoie. Își vinde picturile, iar banii ajung la artiști care sunt în suferință.

Celebru pentru „Dragoste la prima vedere”

Ilie Micolov a compus piesa „Dragoste la prima vedere”, în 1983. Succesul a venit imediat. A fost nevoie ca albumul său să fie reeeditat de 20 de ori. S-au vândut 600.000 de exemplare.

Mulți ani a apărut în spectacolele Teatrului „Constantin Tănase” şi a susţinut turnee alături de formaţia Romanticii. „Cred în destin. Deşi mai curând aş crede în predestinare. Nu se poate lupta cu destinul. Este ascuns. Totdeauna poţi vorbi despre alegerea unui drum bun sau rău. La un timp după aceea, numai Măria sa Timpul dă adevărata valoare, adevăratul răspuns al alegerilor”, se destăinuia Ilie Micolov.

S-a născut la Suceava şi în copilărie a participat la cercurile de teatru şi dans de la Casa Pionierului. A făcut sport (atletism, hochei, motocros), iar la vârsta de 12 ani a învăţat să cânte la chitară.

„Nu mi-am ales drumul în muzică. Eu nu mi-am ales niciodată nimic. Până la o vârstă nici nu ai voie să alegi. Nu am vrut să mă fac de mic ceva. Copilul nu ştie niciodată ce va ajunge. Până la muzică am fost economist, la Direcţia Sanitară a judeţului Suceava. Birou, răspunderi sociale, până la 29 de ani. Atunci s-a ivit portiţa care m-a aruncat în muzică şi despre care eu cred că a fost o deraiere. M-am trezit deodată în artă. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am putut să fac la fel de bine”, declarat artistul.


 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre