Simona Ionescu / Redactor Șef

Românul care s-a iubit cu Marilyn Monroe. De la spălător de vase la dansator și unul dintre marii regizori ai Hollywood-ului

Românul care s-a iubit cu Marilyn Monroe. De la spălător de vase la dansator și unul dintre marii regizori ai Hollywood-ului
Cineastul român Jean Negulesco a livrat multe filme de succes în anii '40 și '50. A regizat peste 35 de lungmetraje și a navigat cu încredere prin diferite genuri precum drame romantice, comedii, filme noir sau musicaluri. Și a fost singurul român care s-a iubit cu Marilyn Monroe.

Românul care a avut o relație cu fantastica Marliyn Monroe a câștigat două Globuri de Aur, un premiu BAFTA pentru cel mai bun film și a primit 12 nominalizări la Oscar, inclusiv una pentru cel mai bun regizor. În 1960, Negulesco a primit și o stea pe Hollywood Walk of Fame. Până să ajungă aici însă aici, a fost spălător de vase și dansator.

„Visul împlinit al oricărui bărbat din lume”

Jean și Marilyn au început o poveste de dragoste când el avea 53 de ani, iar ea doar 27 de primăveri. „Este visul împlinit al oricărui bărbat din lume. Este femeia cu care visezi şi trebuie să-ţi înşeli nevasta!”, a mărturisit bărbatul la acea vreme. O declarație care a șocat întreaga lume.

Anul 1953 a fost unul în care Marilyn s-a lansat cu adevărat în film. Pelicula „Niagara” a transformat-o într-o divă, iar frumoasa blondă va da lovitura în „Domnii preferă blondele”, un musical cu totul și cu totul fenomenal. Dar Marilyn Monroe a făcut spectacol și în filmul „Cum să te măriți cu un milionar”, care a apărut tot în anul 1953 și unde blonda a avut rolul principal. Pe platourile de filmare, aceasta și românul Jean Negulesco au trăit o frumoasă poveste de dragoste.

El a fost românul care a iubit-o pe celebra Marilyn Monroe

Cu cine s-a iubit femeia fatală

Netflix a lansat anul trecut filmul „Blonde”, care oferă spectatorilor o ”privire din interior” asupra vieții private a celebrei starlete Marilyn Monroe. În timp ce Marilyn Monroe era cunoscută pentru șuvițele ei blonde, zâmbetul senzual, manevrele de afaceri iscusite și zâmbetul ei contagios, s-a acordat multă atenție listei lungi de iubiți și soți ai acesteia.

În timpul scurtei sale vieți, vedeta a fost căsătorită de trei ori, fiecare căsătorie încheindu-se cu un divorț. Marilyn a fost, de asemenea, legată de o mulțime de aventuri amoroase fierbinți. Cine a fost primul soț

Când Marilyn avea doar 16 ani, s-a căsătorit cu primul ei soț, James Dougherty, în vârstă de 21 de ani. Cei doi aveau să rămână căsătoriți doar până în 1946. Dougherty era de fapt vecinul ei de alături și ofițer de poliție în cadrul LAPD, potrivit Today.

Lucrurile s-au destrămat atunci când el s-a înrolat în Marina Comercială, iar ea a început să facă modeling, potrivit People. Doughtery a scris o carte despre viața sa cu Marilyn în 1997, intitulată To Norma Jeane with Love.

Pentru Marilyn, frumusețea nu a avut vârstă

A doua căsătorie la 25 de ani

Cel de-al doilea soț al lui Marilyn, fostul star de baseball al echipei Yankees, Joe DiMaggio, a intrat în scenă după ce Marilyn avusese deja un mare succes cu două dintre cele mai cunoscute opere ale sale, „Gentlemen Prefer Blondes” și „How To Marry a Millionaire”, potrivit Today.

Cei doi s-au cunoscut când Marilyn avea doar 25 de ani, iar DiMaggio 37 de ani. S-au căsătorit la primăria din San Francisco. Căsătoria cuplului a durat doar nouă luni, Marilyn a cerut divorțul în 1954, potrivit People.

Ultima căsătorie a fost cu Arthur Miller

Cea de-a treia și ultima căsătorie a lui Marilyn cu dramaturgul Arthur Miller a durat până în 1961. Când s-au căsătorit într-un mic tribunal din White Plains, New York, Marilyn avea 30 de ani, iar Miller era cu zece ani mai mare, potrivit Today.

Frumoasa frumoaselor… Marilyn Monroe

Marilyn a fost însărcinată de cel puțin trei ori în timpul căsniciei lor, dar a pierdut sarcina de fiecare dată, iar ei nu au avut niciodată copii. Blonda s-a stins la scurt timp după divorțul lor, la vârsta de 36 de ani.

Ce iubiți faimoși a avut diva

Între cele trei căsnicii ale sale, celebra bombă blondă a avut legături cu mai mulți bărbați celebri, de la regizori, la alți actori, cântăreți și celebrități. Pe listă se află Elia Kazan, Charlie Chaplin, Milton Berle, Marlon Brando, Frank Sinatra. Desigur, există și zvonuri conform cărora Marilyn ar fi avut o aventură secretă cu președintele John F. Kennedy și cu fratele acestuia, Robert F. Kennedy, dar acest lucru nu a fost niciodată confirmat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre