Simona Ionescu / Redactor Șef

Sophia Loren, diva cinematografiei mondiale, surprinsă la Veneția. S-a căsătorit de două ori cu același bărbat

Sophia Loren, diva cinematografiei mondiale, surprinsă la Veneția. S-a căsătorit de două ori cu același bărbat
Cu câteva zile înainte de aniversarea celor 89 de ani, care a avut loc pe 20 septembrie, Sophia Loren  a onorat Festivalul de Film de la Veneția.

Renumită pentru frumusețea sa atemporală și cariera legendară, Sophia Loren și-a făcut o intrare elegantă la Festivalul de Film de la Veneția, captivându-i pe cei prezenți și reamintindu-le că este simbolul modei fără vârstă.

Sophia Loren a emanat rafinament la sosirea la Festivalul de film de la Veneția, îmbrăcată într-un sacou elegant cu imprimeu leopard, asortat cu o cămașă. Diva a optat și pentru o pereche de pantaloni negri eleganți și pantofi plat confortabili, o dovadă a stilului ei practic, dar elegant.

Sophia Loren, la Festivalul de Film de la Veneția, cu câteva zile înainte să împlinească 89 de ani. Foto: Helloo magazine

Părul  a fost coafat în bucle și căzut peste umerii divei, machiajul impecabil, iar colierul auriu, cerceii asortați și o pereche de ochelari de soare, i-au dat Sophiei Loren un aer de mister. Vedeta și-a salutat călduros fanii care au fost în culmea fericirii să-și vadă actrița preferată.  În ciuda faptului că se apropie de 90 de ani, Sophia Loren nu și-a pierdut spiritul vibrant și vitalitatea.

A obținut Oscarul în 1961

Cariera ilustră a Sophiei a fost împodobită cu numeroase distincții, dintre care se remarcă o realizare istorică deosebită. În 1961, ea a obținut Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolul său din filmul de război „Două femei”. Această victorie a marcat o piatră de hotar, întrucât a fost prima actriță care a câștigat un Oscar pentru o interpretare care nu a fost realizată în limba engleză.

Sophia Loren, la inaugurarea restaurantului. Foto: Heloo magazine

Sophia a mai primit un Oscar onorific în anul 1991. De-a lungul carierei a intrat în posesia a cinci Globuri de Aur, dar și un premiu Grammy, în 2004, pentru un album pentru copii.

Visul neîmplinit: nu s-a căsătorit în rochie de mireasă

Într-un interviu mai vechi, Sophia Loren a mărturisit care e singurul său mare regret: că nu s-a măritat în rochie de mireasă. „Am reuşit să am o viaţă liniştită. Am tot ceea ce mi-aş fi putut dori: o familie minunată, cu copii şi nepoţi extraordinari. Singurul lucru pe care îl regret este că nu m-am căsătorit în rochie de mireasă. Era visul vieţii mele, pe care încă îl port în suflet”, a declarat diva.

„Nu e adevărat că trecerea timpului vindecă durerea”

Sophia Loren l-a întâlnit pe bărbatul vieții sale când avea doar 16 ani, acesta fiind mai mare cu 22 de ani decât icoana filmului italian. El a fost cel care s-a ocupat de pregătirea profesională  a divei, a insistat să învețe engleza și a învățat-o bunele maniere.

Sophia, alături de Carlo Ponti în 1962.. Foto: filmnow

Când cei doi s-au cunoscut, Carlo era căsătorit și avea doi copii, iar în Italia ar fi putut să divorțeze doar cu acordul Vaticanului. Din păcate, cererea nu a fost aprobată, așa că Sophia și Carlo au plecat în Mexic. Acolo, Carlo a divorțat și s-a căsătorit cu cea mai frumoasă femeie. Din nefericire însă, mariajul lor nu a fost considerat legal, Carlo acuzat de bigamie, iar Sophia de concubinaj.

Dragostea lor a fost mai mare decât acest impediment, iar cei doi au preferat să plece în Franța și să-și ia cetățenie franceză. Anul 1966 a fost cel mai frumos din viața lor: s-au căsătorit din nou, de data asta fără probleme. Căsnicia a durat până în anul 2007, când Carlo s-a stins din viață. Sophia a mărturisit că suferă și acum, punctând faptul că „nu e adevărat că trecerea timpului vindecă durerea”. Cei doi au avut doi copii, fiul cel mare fiind dirijor, iar cel mic regizor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre