Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedete care au născut fete și s-au trezit că sunt mame de băieți

Vedete care au născut fete și s-au trezit că sunt mame de băieți
Au adus pe lume niște fetițe și au fost cele mai bucuroase mame de pe planetă. Programau, în minte, miile de rochițe pe care aveau să le cumpere ”păpușelelor vii”, apoi se gândeau la zilele de răsfăț și mers la cumpărături împreună, când acestea vor fi crescut. Nu s-a întâmplat chiar așa în cazul unor vedete internaționale. Celebrități precum Cher sau Angelina Jolie au născut fete dar s-au trezit, fără drept de apel, mame de băieți.  

În urmă cu 51 de ani, celebra cântăreață Cher a adus-o pe lume pe Chastity Son Bono, primul său copil, conceput cu Sonny Bono, celebrul artist american, producător de înregistrări, actor și politician a cărui carieră s-a întins de-a lungul a peste trei decenii. În perioada anilor 60, timp de circa zece ani, Sonny Bono și Cher au creat un cuplu muzical foarte cunoscut și iubit în Statele Unite, cunoscut sub numele de scenă ”Sonny și Cher”.

Cei doi s-au căsătorit, dar relația lor nu a fost funcțională. În 1969 au devenit părinții unei fetițe. Bucuria a fost atât de mare încât Sonny Bono a scris și produs un film care poartă numele fetiței, Chastity. Filmul trebuia să fie debutul într-un rol dramatic al lui Cher.

Încă din adolescență Chastity a înțeles faptul că era un băiat în corp de fată. A fost nevoie de zeci de ani până să se întâmple și transformarea efectivă. Dar în 2009, când avea deja 40 de ani, Chastity a realizat o ultimă operație de schimbare de sex, devenind bărbatul Chaz.

Presa americană titra, ironic, la momentul respectiv că acesta era ”un fiu pe care Cher probabil şi l-a dorit, dar nu credea că-l va avea vreodată”. Trebuie amintit că Cher a mai născut un copil, în 1976, în timpul scurtului mariaj cu muzicianul Gregg Allman, fiu care s-a simțit perfect în pielea sa, Ellijah Blue Allman.

Cum a devenit Chastity, Chaz

Chaz (acum în vîrstă de 51 de ani) a realizat şi un film documentar despre transformarea sa: ”Becoming Chaz”, în care detaliază cum din femeie a devenit bărbat, cum au decurs intervențiile chirurgicale, cum s-a luptat cu drogurile și cum a fost viața sa sexuală.

chaz bono

Ani de zile Chastity / Chaz s-a luptat cu o sexualitate incertă, până ce a înțeles ce are de făcut. Au urmat tratamentele hormonale și, în final, operațiile. ”Mă simt cel mai bine, cel puţin pentru moment, a declarat acesta într-o emisiune a lui Oprah Winfrey, unde a povestit și că totul a început în adolescență când, brusc, a simţit ”o trădare din partea propriului corp”. În emisiune, Chaz a venit alături de partenera sa din acel moment, Jennifer Elia, cu care forma un cuplu încă de când cei doi aveau același sex. În prezent, Chaz are o altă iubită.

Noul Chaz a relatat ori de câte ori avea ocazia ce coșmar a fost pentru el adolescența când a început să aibă forme de femeie: ”A fost oribil în momentul în care descoperi că imaginea ta se deformează şi că trupul tău se comportă exact invers de cum ţi-ai dori. După aceea am realizat că nici măcar lesbiană nu mă puteam caracteriza, aşa am ajuns transsexual”.

Chaz Bono mai spune că celebra sa mamă i-a susținut de la început dorinţele transsexuale. Ultima operație, care i-a schimbat lui Chastity ireversibil corpul de femeie într-unul masculin a avut loc la 23 septembrie 2009, după care, justiția americană a recunoscut transformarea și a admis noul nume, masculin.

Siloh Jolie – Pitt se pregătește să devină John sau Peter

Alți părinți celebri care trec prin aceeași poveste ca și Cher sunt Angelina Jolie și Brad Pitt. Prima lor fiică biologică (n.r. – cei doi s-au căsătorit în august 2014, după o relație de aproape zece ani, apoi s-au separat în septembrie 2016, în timpul relației născându-se cei trei copii biologici, care au și trei frați adoptați), Siloh fiind, momentan doar aparent, un băiat în toată regula. Încă de mică aceasta a optat pentru outfit-uri masculine, și un comportament pe măsură.

Shiloh Jolie-Pitt a împlinit 14 ani pe 27 mai. ”Brad este foarte mândru de Shiloh și de ceea ce devine. Iubește la ea faptul că e mereu sinceră și că este foarte bună cu frații și surorile sale”, a povestit un apropiat al familiei pentru Entertainment Tonight. Cert este că fetița seamănă izbitor de mult cu tatăl său, și, mai mult decât atât, deja de câțiva ani a devenit publică dorința ei de a se transforma complet în băiat.

Brad Pitt și Angelin Jolie au discutat despre această dorință a fiicei lor, iar ambii au ales să o susțină pe Shiloh. Celebrul ei tată a povestit, într-o emisiune, că aceasta le-a cerut  să i se adreseze cu un apelativ masculin. ”Vrea să se numească John sau Peter. Îi place Peter Pan. Deci o strigăm John. ”Shi, vrei…” ”John. Mă cheamă John”. Si apoi spun: ”John vrei suc de portocale?”, a povestit Brad Pitt.

Și celebra mamă a lui Siloh a vorbit despre alegerile fiicei sale. ”Vrea să fie băiat. Când a spus prima dată asta, am lăsat-o să-și tundă părul și să-și aleagă vestimentația. (…) Nu sunt o mamă care să își forțeze copilul să facă ce nu își dorește. Asta ar însemna să fiu un părinte rău.

Copiii ar trebui să fie lăsați să se exprime, fără să fie judecăți, pentru că asta este o parte importantă din procesul lor de maturizare. Îi place foarte mult să poarte treninguri și costume. Vrea să fie băiat. Îi plac numai lucrurile de băieți. Crede că este la fel ca frații ei. Brad și cu mine nu credem că trebuie să îi spunem cum să se poarte sau cum ar trebui să se simtă. Credem că ea trebuie să-și găsească singură drumul”, a povestit Angelina Jolie într-un interviu.

Sursa foto: Instagram / bbaby.cute / silohjoliepittofficial / therealchazbono

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre