Rihanna a fost „nominalizată” pentru postul de viitoare regină în Barbados

Rihanna a fost „nominalizată” pentru postul de viitoare regină în Barbados
Fanii Rihannei solicită cântăreței să o înlocuiască pe regina Elisabeta a II-a în funcția de șef de stat al Barbados, pe fondul cererii insulei de a deveni republică în 2021. Cântăreața al cărei nume real este Robyn Rihanna Fenty, s-a născut și a crescut în Barbados. Aici au fost descoperite talentele ei, în adolescență.

Guvernul insulei din Caraibe a anunțat că intenționează să „lase pe deplin trecutul colonial” în urmă, ceea ce înseamnă că îl vor înlătura pe monarhul britanic în vârstă de 94 de ani din postul de șef al statului.

Fanii au „nominalizat-o” pe Rihanna, pentru înlocuirea reginei Elisabeta

„Este timpul ca Barbados să o îndepărteze pe Regina Elisabeta din funcția de șef de stat, în favoarea Reginei Robyn Rihanna”, „Înlocuiți-o cu Rihanna, lașilor!”, „Barbados ar trebui să facă din Rihanna noul lor șef de stat”, „Cred că este foarte bine pentru ei, faptul că se separă de regină. Mi-ar plăcea să văd mai multe națiuni insulare urmând exemplul”, „Știu că nu sunt din Barbados, așa că părerea mea nu contează cu adevărat, dar aș dori să o nominalizez pe @rihanna ca șef de stat în Barbados”, comentează comunitatea cântăreței pe rețelele de socializare.

Un fan a numit înlocuirea Reginei Elisabeta un prim pas important pentru instalarea Rihannei ca Împărăteasă a Barbados. Alți fani au glumit că, dacă Rihanna ar deveni șeful statului din Barbados, nu ar mai lansa niciodată următorul ei album de studio.

„În cele din urmă toată lumea știe că Rihanna este adevărata suverană din Barbados”, „Minunat, acum o urmărim pe Rihanna devenind președinte al Barbados și al adios R9”, „Simt că Rihanna va deveni prim-ministru al Barbados înainte de a renunța la albumul”, spun fanii.

Solicitarea ca Rihanna să devină șeful statului țării nu este exagerată

În 2018, a fost numită ambasador extraordinar și plenipotențiar în Barbados, cu responsabilitate dedicată promovării turismului, educației și investițiilor din țară. Strada pe care a crescut a fost redenumită și Rihanna Drive în 2017.

De atunci, cântăreața oferă sprijin financiar țării pentru îmbunătățirile necesare ale infrastructurii. Recent, ea a oferit ajutor în criza coronavirus.

Următorul pas către suveranitate

Barbados, care a obținut independența față de Regatul Unit în 1966, a declarat că își propune să facă următorul pas către suveranitate deplină și să devină republică până când sărbătorim cea de-a 55-a aniversare a independenței.

„Barbadienii vor un șef de stat barbadian. Aceasta este declarația supremă de încredere în ceea ce suntem și ceea ce suntem capabili să realizăm”, a declarat guvernatorul general Sandra Mason în fața Parlamentului, citind un discurs scris de prim-ministrul Mia Mottley.

„Barbados și Marea Britanie sunt unite în istoria, cultura, limba și multe altele. Avem un parteneriat de durată și vom continua să lucrăm cu ei împreună cu toți partenerii noștri din Caraibe”, a spus o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe britanic.

Barbados și-a câștigat independența față de conducătorul său colonial în urmă cu zeci de ani, dar a rămas conectat la monarhie, regina Elisabeta a II-a fiind conducătorul său legal și practic, dar non-politic. 

Barbados a fost confiscată pentru prima dată de Anglia în anul 1625 și a devenit infamă ca oprire a comerțului transatlantic cu sclavi. Coloniștii ar fi transportat muncitori pentru a lucra în industria prosperă a producției de trestie de zahăr. 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp