În zilele noastre, fructul fisticului este unul dintre cele mai populare fructe cu coajă. Îl putem mânca crud sau inclus în preparate picante sau dulci. Fisticul este foarte bogat în nutrienți și vitamine, benefice organismului.
Atenție! În general, fisticul disponibil la supermarket este sărat. Excesul de sare cauzează hipertensiune arterială și retenție de apă. Așadar, limitați aportul de fistic sau cumpărați doar fistic nesărat.
Fisticul ajută părul, vederea, oasele și e bun pentru diabet
- Diabetul este o boală caracterizată prin prezența excesivă a zahărului în sânge (hiperglicemie). Fisticul vă poate ajuta să tratați diabetul de tip 2. Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, acesta are abilitatea de a reduce glicemia.
- Fisticul contribuie la reducerea absorbției colesterolului și a grăsimii, prevenind problemele cardiace. În plus, potasiul din componența sa reglează tensiunea arterială, un beneficiu important pentru inimă.
- Unul dintre principalele motive pentru a consuma fistic este reprezentat de faptul că această gustare minunată te ajută să-ți ții în frâu pofta de mâncare, astfel încât să evitați dulciurile și alte produse nesănătoase.
- Fisticul este foarte bogat în fibre și îmbunătățește digestia, accelerând metabolismul. Așadar, consumul de fistic poate remedia constipația.
- Multe persoane nu știu faptul că fisticul îmbunătățește vederea și protejează ochii împotriva soarelui. Aceste beneficii se datorează unor nutrienți și vitamine.
Fisticul. Face dinții mai puternici
- Fosforul, magneziul, potasiul, calciul și proteinele din componența fisticului pot fortifica oasele și mușchii. Acest beneficiu le este de mare ajutor sportivilor și persoanelor care au nevoie de multă energie sau vor să aibă un corp puternic.
- Datorită conținutului său de fosfor și magneziu, fisticul are un impact benefic asupra dinților, făcându-i mai sănătoși și mai puternici. De asemenea, acest fruct poate îmbunătăți aspectul danturii.
- Când mănânci fistic, protejezi culoarea părului. Cuprul oferit de acest fruct cu coajă lignificată menține podoaba capilară strălucitoare și frumoasă. Un al avantaj al fisticului este faptul că previne căderea părului și stimulează creșterea firelor. O modalitate de a folosi fisticul pentru a-ți îngriji podoaba capilară este să aplici uleiul obținut din acesta direct pe cap, pe post de tratament hidratant.
- Consumând fistic, veți menține pielea în stare optimă. Vitamina E din componența acestuia oferă protecție împotriva razelor ultraviolete și a procesului de îmbătrânire.
- Activitatea cerebrală este stimulată atunci când sângele oxigenat circulă spre creier, un proces posibil prin creșterea nivelului hemoglobinei. În acest scop, poți consuma surse de vitamina B6, precum fisticul.
Clementinele, fructe pline de vitamine. Alungă oboseala
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook