Rulouri din foietaj cu brânză și ceapă verde

Rulouri din foietaj cu brânză și ceapă verde
Pentru că sunteți în continuă căutare de aperitive pentru mesele festive, rețeta acestor rulouri din foietaj cu brânză și ceapă verde, este ideală la categoria aperitivelor pe bază de brânzeturi.

Din puține ingrediente și deloc costisitoare putem prepara aceste rulouri din foietaj cu brânză și ceapă verde, perfecte pentru platoul cu aperitive. Nu poate fi complet un platou cu aperitive fără brânzeturi, iar dacă nu vă satisfac doar brânzeturile simple, chiar dacă sunt variate, le puteți include în astfel de preparate, ca în rețeta de față.

Ingrediente pentru rețeta de rulouri din foietaj cu brânză

1 pachet aluat foietaj, 1 ou, 300 gr brânză telemea sărată, 400 gr brânză proaspătă de vaci, 250 gr brânză cremoasă, 2 legături de ceapă verde, 1 legătură de mărar verde, câteva frunze de busuioc, boia de ardei, opțional

Mod de preparare

Dacă alegem să folosim aluat foietaj din comerț, trebuie să alegem unul de calitate, pe bază de unt gras. Putem, însă, opta și pentru a prepara aluatul în casă. Nu este complicat, doar necesită mai mult timp.

Mai întâi se pregătesc rulourile sau cornetele din aluat foietaj. Aluatul foietaj se întinde pe masa de lucru și se decupează în fâșii de 1 sau chiar 2 cm lățime. Fâșiile de aluat se rulează pe formele speciale, unse în prealabil cu unt sau cu ulei. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se ung cu ou bătut. Se coc rulourile de foietaj pentru maxim 12 minute, la 200 de grade, sau până se rumenesc frumos și prind o culoare aurie. Se lasă să se tempereze înainte de a le scoate de pe formele metalice, dar mu să se răcească definitiv.

Cum se pregătește umplutura

Între timp, se pregătește umplutura de brânză cu ceapă verde. Brânza telemea se va alege din cea veche, mai fermă, pentru a se da cu ușurință pe răzătoare și a se combina perfect cu celelalte sortimente de brânză. Brânza proaspătă de vaci trebuie scursă bine de lichid și se amestecă cu brânza telemea răzuită.

Ceapa verde se spală bine și se taie în rondele, apoi se adaugă peste amestecul de brânzeturi, iar mărarul se spală și se toacă mărunt. Se adaugă și acesta la amestecul de ingrediente de mai sus. Ultima se va adăuga brânza tartinabilă, aceasta va fi cea care va potrivi textura umpluturii. va fi puntea de legătură dintre celelalte ingrediente.

Textura umpluturii trebuie să fie una compactă. Trebuie să fie ușor de introdus în cornetele de foietaj, cu ajutorul unui săcuțet de posh pentru decorarea torturilor. Sau cu o pungă de plastic tăiată la unul dintre vârfuri. Opțional, pentru un plus de gust și culoare se poate adăuga în compoziția de brânză și puțină boia de ardei dulce și iute. Se umplu rulourile de aluat cu această compoziție. Se păstrează în caserole cu capac, la rece, până în momentul servirii.

Sursa: Chefi la cuțite

Scandal în lumea artei. Colecționarul Mugrabi, acuzat de fosta nevastă pentru un tablou de 2 milioane $

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre