Salată cu pere caramelizate, brânzeturi asortate și dressing fructat

Salată cu pere caramelizate, brânzeturi asortate și dressing fructat
Este o rețetă din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, care ne încântă zi de zi cu ideile lui de preparate delicioase și interesant combinate.

Dintr-un mix de salate verzi, cu brânzeturi asortate și pere caramelizate într-un sos de fructe, delicios, vom avea o nebunie de Salată cu pere caramelizate, brânzeturi asortate și dressing fructat de care nu ne vom sătura niciodată – Salată cu pere caramelizate, brânzeturi asortate și dressing fructat.

Ingrediente pentru Salată cu pere caramelizate

salată verde, valeriană și rucola

3-4 pere

300 gr zmeură și cireșe

400 gr brânză gorgonzola și brânză brie

1 cub de unt

200 gr zahăr brun

50 gr alune caju

1 sfeclă roșie, fiartă

Cum procedăm pentru a prepara

Se pun cireșele cu zmeura la fiert împreună cu 150 gr zahăr brun și se lasă până se pătrund bine, se trec prin blender, apoi prin sită și se formează o reducție delicioasă și aromată. Perele se decojesc cu ajutorul curățătorului economic de legume. Zahărul brun se caramelizează, se stinge cu puțină apă și se adaugă puțin unt și un praf de sare. Se adaugă și o felie de sfeclă roșie pentru un plus de culoare, apoi reducția de zmeură și cireșe dar și o lingură de oțet. Se lasă să fiarbă 2-3 minute.

Perele se scufundă în acest sirop caramel și se lasă până se pătrund și se colorează frumos. Într-o salatieră se așază frunzele de salată, apoi bucăți de brânză, felii de sfeclă, perele și feliile de prosciutto, rulate. Se presară caju și cu o pensulă, se stropesc ingredientele cu dressingul în care s-au ținut perele. Este o salată  foarte gustoasă și aromată, cu gust dulce-sărat și fructat.

Sursa: Chefi la cuțite