Salutul cu cotul între oameni nu mai este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru că cei doi care se salută se aproprie la mai puțin de 1,5 metri care este considerată distanța optimă pentru a nu ne infecta cu COVID-19.

Salută cu mâna la inimă! E mai sănătos

Mesajul vine chiar de la șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesu, care spune că trebuie evitată această formă de salut, pentru că nu este bine să ne apropiem la mai puţin de un metru de o altă persoană.

În schimb, acesta recomandă să ducem mâna la inimă pentru a ne saluta cu persoanele pe care le întâlnim, așa cum fac sportivii și politicienii când se cântă imnul de stat.

Gestul coatelor atinse, în locul strânsului de mâini sau al îmbrățișărilor, a fost adoptat rapid de fotbalişti, politicieni, şefi de state şi oameni de rând din cauza pandemiei de COVID-19.

Tedros Adhanom Ghebreyesu, a recomandat evitarea salutului cu cotul și a spus într-o postare pe Twitter că preferă să ducă mâna la inimă când se întâlneşte cu cineva.

„Un salut este o convenţie. Nu contează exact ce faci prin acel salut, atât timp cât celălalt înţelege că îl saluţi şi cei doi se recunosc şi performează un anumit gest. Unele saluturi sunt bazate pe atingere, altele nu”, au explicat specialiștii.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp